Orasele-fantoma din Vestul american se trezesc la viata
Doi realizatori radio care au fotografiat ramasitele unui oras abandonat din vestul statului Dakota de Nord, pentru un album foto, au avut parte de o surpriza, cand s-au intors pentru a realiza volumul al doilea.
Cateva dintre orasele parasite au revenit la viata, in principal datorita dezvoltarii exploatarilor petroliere.
Alegeri 2024
14:48
Alegeri prezidențiale 2024. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la 189 posibile incidente electorale
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
Troy Larson si Terry Hinnenkamp sperau sa fotografieze, pentru al doilea volum al albumului "Fantomele din Dakota de Nord", o biserica abandonta din Fortuna, aproape de granitele dintre regiunile Montana si Saskatchewan, scrie Daily Mail.
Cand au ajuns in zona, fotografii au descoperit o rulota si un camion, parcate in fata cladirii, asa ca au anulat sedinta foto.
In apropiere de localitatea Appam, care a fost prezentata in primul volum al albumului, cei doi au gasit 30 de rulote si remorci, parcate in spatele unui gard, care delimita orasul.
Larson recunoaste ca "renasterea" e temporara si ar putea fi punctul de plecare pentru alte orase-fantoma, ale viitorului.
"Daca vom mai trai, pentru ca Dumnezeu stie cat o sa tina goana asta dupa petrol, intentionam sa ne intoarcem aici si sa fotografiem ce o sa ramana", a declarat Larson.
"Va fi un tip diferit de oras-fantoma. Cum va arata o tabara cand nu va mai fi nimeni aici? Va mai ramane tabara?"
Al doilea volum al albumului "Fantomele din Dakota de Nord" are 88 de pagini si prezinta orase precum Bantry, Barton, Bentley sau Roseville.
Printre fotografiile preferate ale lui Larson se numara cea pe care a facut-o unei case in Sims, care este prezentata si pe coperta albumului, sau cea realizata de Hinnenkamp, care infatiseaza o scoala cu o singura clasa, inconjurata de recolte, intr-o dimineata incetosata.
Primul volum a fost vandut in 3000 de exemplare, peste asteptarile autorilor, care au fost nevoiti sa mareasca tirajul. Din banii incasati, au finantat calatoria pentru cel de-al doilea volum.