Strategia de aparare a Pamantului de asteroizi se scrie la Galati. Observatorul local,stea in Europa
Se pregateste o strategie de aparare a Pamantului in cazul unui impact cu un asteroid. Si cum Bruce Willis e ocupat, specialistii din Galati dau o mana de ajutor.
Lasand gluma deoparte, cercetatorii de la Observatorul Astronomic de pe malul Dunarii colaboreaza cu institute din alte tari pentru a stabili traiectoria unui corp ceresc care se apropie de planeta noastra.
Masuratorile facute de specialistii din Galati vor fi incluse intr-un program complex la care participa institute din toata lumea. Datele vor contribui la stabilirea cu precizie a orbitei asteroidului botezat 1996FG3.
Alegeri 2024
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
"Calculam o orbita cat mai precisa pentru a sti daca, la un anumit moment dat, exista un impact sau nu exista un impact cu planeta noastra. Trebuie spus, pentru a nu exista speculatii, ca nu trebuie sa ne facem griji in acest moment. Dar este bine sa fim pregatiti, sa fim extrem de bine informati", spune Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic Galati.
Asteroidul este compus din doua corpuri, unul de peste un kilometru diametru si celalalt mai mic, de numai 400 metri. Ele cantareasc impreuna 2, 3 miliarde tona.
Pe baza traiectoriei calculate cu ajutorul galatenilor, Agentia Spatiala Europeana va lansa misiunea spatiala Marco Polo-R, care sa preleveze un esantion din asteroid si sa-l aduca pe Pamant pentru studii.