Clipul in care este "ucis" tanarul Adolf Hitler starneste reactii controversate in Germania

Adolf Hitler, Daimler

O reclama difuzata la un festival din Stuttgart naste o adevarata dilema etica. Ai voie sa simulezi un accident in urma caruia moare un copil doar din considerente artistice?

DA, spun cei care au realizat clipul. In el apare un foarte tanar Adolf Hitler, in orasul sau natal, ucis de un Mercedes cu sistem inteligent de franare. Mesajul: "Detecteaza pericolele inainte ca acestea sa aiba loc".

NU, spun insa cei de la Daimler, sponsori ai festivalului unde a fost difuzat acest clip. Ei au reactionat imediat si au cerut ca toate logo-urile Mercedes sa fie cenzurate si sa fie afisat un mesaj prin care refuza sa fie asociati cu aceasta inregistrare.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Adolf Hitler, dependent de cocaina. Abuzul de droguri o posibila explicatie pentru crimele produse
Adolf Hitler, dependent de cocaina. Abuzul de droguri o posibila explicatie pentru crimele produse

Conform unui nou documentar, tulburarea bipolara de care suferea liderul Germaniei a fost agravata de cocktail-ul de amfetamina pe care acesta l-ar fi luat zilnic.

Imaginile pe care Adolf Hitler le-a vrut distruse: cum isi exersa Fuhrer-ul discursurile
Imaginile pe care Adolf Hitler le-a vrut distruse: cum isi exersa Fuhrer-ul discursurile

Imagini rare in care Adolf Hitler apare in timp ce isi exersa discursurile au fost publicate in cartea autobiografica a unui fotograf neamt - Heinrich Hoffman.

"Pactul Hollywood-ului cu Adolf Hitler." Cum au sprijinit marile studiouri propaganda nazista

Un istoric australian, membru al organizatiei Harvard’s Society of Fellows, Ben Urwand, sustine ca detine documente care dovedesc ca marile studiouri de la Hollywood au cooperat cu entuziasm la efortul de propaganda nazista.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.