5 ani de chinuri pentru cativa centimetri. Cum a scapat o tanara de complexul cauzat de nanism. FOTO
Sanika Hussain a trecut prin dureri ingrozitoare in urma operatiilor facute pentru a arata ca o fata normala. La 19 ani, tanara a fost diagnosticata cu nanism, ea avand doar 1,21 de metri inaltime.
Afectata de glumele rautacioase facute de colegii de scoala, dar si de oamenii de pe strada, care ii spuneau ca e o pitica si o ciudata, Sanika a decis sa se opereze pentru o alungire a picioarelor.
Au fost 5 ani de agonie, dintre care 3 de imobilizare la pat. Tanara spune ca a meritat, pentru ca acum, cand a ajuns sa aiba aproape un metru si jumatate, nu mai simte ca este atat de diferita.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sanika Hussain, 25, from Bradford, was diagnosed with hypochrondroplasia - a form of dwarfism - at the age of 19.… http://t.co/Ou9teHccmm
— World Health News (@WorldHealthNews) August 12, 2015
"Abia acum pot spune ca ma simt bine in pielea mea. Acei centimetri au facut pentru mine o mare diferenta. Acum nu ma mai simt pitica, ci doar o femeie mai micuta", spune tanara, azi in varsta de 25 de ani.
In adolescenta, femeia a trait intr-o depresie permanenta din cauza colegilor de la scoala, care zilnic se amuzau pe seama inaltimii ei.
"Inainte de operatie nici nu visam sa ies cu un barbat, ma simteam extrem de urata. Acum, totul s-a schimbat pentru mine. Imi doresc sa cunosc pe cineva, am incredere in mine. Aceasta operatie a fost cel mai bun lucru din viata mea. Ultimii ani au fost o adevarata tortura, dar s-a meritat. Nu regret nimic", a mai spus tanara.
Proceduri ale operatiei de alungire a picioarelor
Prima etapa:
Modul de alungire a piciorul difera in functie de cei care realizeaza operatia, dar si de pacient. In general, procedura folosita se numeste osteotomie. Osul ce urmeaza a fi alungit este taiat si este introdus un dispozitiv de fixare ce este fixat in jurul piciorului printr-un fel de taruse. Acest stadiu necesita spitalizarea pentru 1-2 zile.
A doua etapa:
Consta intr-o perioada de 10 zile acasa, timp in care pacientului i se modifica nivelul aparatului de fixare zilnic. Acesta departeaza oasele de ele cu cate 1 mm in fiecare zi. Osul va creste in spatiul gol, nou-format.
A treia etapa:
Pacientul trebuie sa dispuna si de terapie fizica pe timpul acestui proces entru a-i permite acestuia sa isi mentina mobilitatea picioarelor si pentru a ramane puternic.
Etapa finala:
Cand osul a crescut suficient in lungime si cand devine destul de puternic pentru a sustine corpul, aparatul de fixare este scos. Bineinteles ca piciorul va fi pus in ghips pentru a se evita orice accident. Ghipsul va fi tinut timp de 1 luna.