Elevii nepregatiti, adevaratii poeti ai examenului de BACALAUREAT. "Mi se pare cam greu Arghezi, poeziile lor"
Poezia le-a dat mari batai de cap elevilor care au sustinut luni proba scrisa la limba si literatura romana in cadrul examenului de Bacalaureat din 2014.
Dupa 3 ore de examen Carmen, o absolventa de nota 10 a Colegiului Gheorghe Lazar din Bucuresti, a iesit relaxata.
Daca in urma cu o luna la festivitatea de final de clasa a 12-a inca nu stia ce o asteapta acum este incantata ca a stiut sa rezolve toate subiectele.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Speram ca macar anul asta sa fie proza, dar a fost ok. A fost dragut Eminescu, e imposibil sa nu scrii ceva".
Sigura pe ea este si Diana, care se viseaza stomatolog. Am cunoscut-o cand a sunat ultimul clopotel.
"E unul dintre subiectele mele preferate, o sa iau 9,50 - 10".
Sa nu credeti insa ca toti tinerii au iesit din sala fluierind. Unii s-au resemnat deja cu gandul ca vor mai trage un loz in toamna. Iata ce povestesc acesti baieti de la colegiul tehnic Azur din Timisoara.
"N-o fost asa fain. Nu mi-o placut ca o fost greu. Nici nu prea am invatat, dar pentru la toamna invat eu."
"Argezi, mi se pare cam greu, poeziile lor. Chiar aici nu m-am pregatit foarte mult, dar mi-am mai adus putin aminte despre estetica uratului a lui Arghezi."
Preocupati mai mult de viata boema decat de literatura si unii dintre elevii liceului Tonitza din Bucuresti s-au cam incurcat.
"Am dormit doar doua ore jumatate", s-a plans un elev.
Din cei 143.968 de candidati, inscrisi aproape 90 la suta sunt din promotia 2014.
Bacalaureatul continua miercuri cu proba obligatorie a profilului, matematica sau istorie iar vineri tinerii vor trece peste ultima proba, cea la alegere.
Elevii dar si profesorii vor fi monitorizati pas cu pas de camerele de supraveghere. Bine, treaba este facuta pe jumatate pentru ca vorbim doar de o supraveghere video, nu si audio.
Oficialii din invatamant au exclus de pe lista liceelor unde se poate organiza bacalaureatul acele institutii marcate de scandaluri rasunatoare, cum este de exemplu liceul Bolintineanu.
Cercetarile continua in cazul dosarului "spaga de la bac" in care sunt invinuite 4 persoane printre care si directoarea licelui, care intre timp si-a pierdut functia de conducere.
Dupa ani intregi de anchete, s-au finalizat si alte dosare. Cel mai rasunator a fost deschis in 2008, la un liceu privat din Sighetu Marmatiei si a fost inchis ieri cu decizia de a o condamna pe directoarea liceului la un an si jumatate de inchisoare cu executare.