BACALAUREAT 2016. Dupa ce a luat meditatii timp de doi ani, un elev spera intr-o minune: "Doamne, da sa iau un 5, Doamne!"
Cu sinceritate si resemnare, multi absolventi de clasa a XII-a au marturisit ca matematica este de neinteles pentru ei. Asa ca miercuri, la proba din cadrul Bacalaureatului, au predat foile cat au putut de repede.
La istorie, proba obligatorie de la uman, lucrurile au stat altfel. Elevii nu s-au dat batuti si au interpretat cum au stiut ei evolutia Romaniei Postbelice.
VEZI AICI SUBIECTUL SI BAREMUL LA MATEMATICA
VEZI AICI SUBIECTUL SI BAREMUL LA ISTORIE
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La Liceul Tehnologic "Dimitrie Gusti" din Capitala, proba la matematica a fost pentru unii candidati un cosmar. Punctul al 3-lea, in special, li s-a parut imposibil.
"A fost asa si asa. Nici prea-prea, nici foarte-foarte. A fost greu", "Au fost niste legi de compozitie care nu mi-au placut. In rest, a fost ok", "explica" subiectele niste elevi, care sunt convinsi ca nu vor trece de proba.
"A fost complicat. O integrala foarte urata, foarte naspa. Nu am inteles nimic din ele. Erau foarte ciudate", spune alt candidat.
O adolescenta este si ea dezamagita: "Sunt functii pe care eu, una, nu le inteleg. Nu pot sa le inteleg! Oricat as incerca, nu pot!"
Chiar daca nu presupune exercitii "ciudate", si istoria are tainele ei pentru elevii de la Uman. La punctul al 3-lea, candidatii au avut de scris un eseu despre evolutia Romaniei Postbelice, tinand cont de constitutiile care au marcat tara noastra dupa Al Doilea Razboi Mondial.
Elev: La subiectul 3, despre Romania...
Reporter: Ce era despre Romania?
Elev: Nici nu mai stiu exact...
Pentru elevii Colegiului National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti, atat subiectele de la istorie, cat si cele de la matematica, au fost banale.
Reporter: Cum a fost?
Elev: Super! Chiar a fost usor!
Reporter: Cam cat crezi ca o sa iei?
Elev: Speram ca 10.
Cei care nu au exercitiu si nici talent si-au pus speranta in divinitate. Cum ar fi un baiat din Sibiu: "Uitati! M-am rugat, intr-una ma rugam: 'Doamne, da sa iau un 5, Doamne!'
Fac de 2 ani de zile meditatii si ma rog pentru un 5. Cred ca ma bate taica-meu cand ajung acasa si zice ca nu am stiut. Ma pune sa ii dau inapoi banii pe meditatii."
Ca sa promoveze Bac-ul, elevii trebuie sa obtina cel putin nota 5 la fiecare proba scrisa si 6 media generala. Vineri urmeaza proba la alegere a profilului, iar pe 12 iulie vor fi afisate rezultatele.
Sursa: Pro TV
Etichete: bacalaureat, elevi, istorie, matematica, probe,
Dată publicare:
06-07-2016 20:05