BACALAUREAT 2014. Eleva cu media 10 si la BAC, si la liceu. A facut naveta zilnic peste 20 de km: "NU am mers la meditatii"
BACALAUREAT 2014. Elevii sclipitori care au terminat bacalaureatul cu nota 10 au vorbit dupa afisarea rezultatelor despre planurile de viitor si daca raman sau nu in tara.
StirileProTV.ro va prezinta povestile elevilor de 10 la Bacalaureatul din 2014. Click pe fiecare dintre linkurile de mai jos pentru a ajunge la fiecare "capitol":
-► A luat Bac-ul si a terminat liceul cu media 10, facand naveta zilnic peste 20 de km
-►Patru tinere din Ploiesti au luat bacalaureatul cu 10. Trei dintre ele merg la Medicina
-►Singura eleva din Brasov care a luat 10 la bacalaureat vrea sa devina designer vestimentar
-►O eleva din Buzau cu 10 la bacalaureat vrea cariera in psihologie judiciara
-►Singura eleva din Sibiu cu zece la bacalaureat vrea sa devina chirurg si sa ramana in Romania
-►HARTA mediilor de 10 pe judete la BACALAUREAT 2014
Zece pe linie in liceu si la BAC, facand zilnic naveta
Unul dintre elevii care au obtinut 10 la bacalaureat, din judetul Cluj, a absolvit fiecare an de liceu cu aceeasi medie, Doriana Sandru facand zilnic naveta din comuna natala la oras, cu autobuzul sau cu trenul, pentru a ajunge la scoala, fata spunand ca si-a dorit sa invete.
Doriana Sandru locuieste in comuna Ciucea, judetul Cluj, si a absolvit Liceul Tehnologic "Vladeasa”, din orasul Huedin. Ea se numara printre cei zece liceeni din judetul Cluj care au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat, dar este singura care a absolvit un liceu tehnologic.
Tanara a declarat, luni, pentru Mediafax ca secretul succesului consta in "ambitie si consecventa” in conditiile in care a invatat bine in toti cei patru ani de liceu. "Am urmat Scoala Generala din comuna Ciucea si am vrut sa fiu la un liceu mai aproape de casa, de parinti. Am invatat bine intotdeauna, iar in fiecare din cei patru ani ai Liceului Tehnologic «Vladeasa» din Huedin am avut media 10. Am fost singura din tot liceul cu astfel de medii. Nu pot sa spun ca ma asteptam la media 10 la bacalaureat, dar speram, totusi, la o medie mare. Nu am luat nicio meditatie pentru bacalaureat. Adevarul e ca proba de matematica a fost destul de simpla”, a spus Doriana.
Fata este singura la parinti si, pentru a putea invata, a facut naveta zilnic din comuna Ciucea in orasul Huedin, peste 20 de kilometri, trei ani cu un autobuz si un an cu trenul, iar in ultimii doi ani nu i s-a mai decontat transportul spre scoala. In pofida greutatilor, nu s-a dat batuta. “Nu a fost usor, dar a meritat, pentru ca doream sa invat. Nu stiu, deocamdata, ce voi face dupa bacalaureat, la ce facultate sa ma inscriu. Pentru ca specializarea la liceu a fost tehnician activitati economice, adica un fel de contabilitate, m-as orienta spre Facultatea de Studii Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) de la UBB. Am o bunica in Germania, as putea sa studiez si acolo, dar parca imi place mai mult in Romania”, a afirmat absolventa de zece.
Doriana Sandru a fost felicitata de conducerea liceului din Huedin, iar diriginta sa i-a spus ca se bucura pentru rezultatul obtinut prin care a dovedit ca a fost “cea mai buna”. In judetul Cluj au obtinut media 10 un numar de zece elevi - trei de la Liceul "Gheorghe Sincai”, cate doi de la "Emil Racovita” si de la "Onisifor Ghibu” si cate unul de la "Andrei Muresanu” Dej, "Liviu Rebreanu” Turda si Liceul Tehnologic "Vladeasa” Huedin.
"Prezenta unei absolvente de liceu tehnologic pe lista elevilor cu media 10 la bacalaureat a fost o surpriza placuta, ceea ce denota ca si in astfel de unitati de invatamant se poate face scoala. Meritul Dorianei este cu atat mai mare cu cat provine din mediul rural si a reusit sa obtina media 10 in toti anii de liceu”, a declarata seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus. Promovabilitatea in judetul Cluj la Bacalaureat a fost de 73,91 la suta, iar la Liceul Tehnologic "Huedin”, unde a invatat Doriana Sandru, de 35 la suta.
Patru tinere din Ploiesti au luat bacalaureatul cu 10. Trei dintre ele merg la Medicina
Patru absolvente de liceu din Prahova au luat bacalaureatul cu 10. Trei dintre ele vor sustine peste doua saptamani examen de admitere la Medicina, cea de-a patra alegand Farmacia si spunand ca a fost ”tentata” sa mearga la Medicina, dar a renuntat din cauza ”sistemului care nu ofera conditii”.
Maria Carina Dumitrescu, Laura Voicu, ambele absolvente ale Colegiului National ”Ion Luca Caragiale” din Ploiesti, Diana Serban de la Colegiul ”Jean Monnet” din Ploiesti si Alexandra Borcan de la Colegiul ”Alexandru Ioan Cuza” din Ploiesti au reusit sa promoveze bacalaureatul cu media 10.
In afara de nota maxima, cele patru tinere au multe alte lucruri in comun. Pentru ele, examenul a fost cu emotii sau cu subiecte neasteptate, dar in niciun caz dificil. Pentru fiecare dintre ele notele mari sunt rezultatul unei munci constante, iar trei dintre ele vor sa continue studiile la Medicina si sa profeseze in Romania. Cea de-a patra a fost tentata si ea de Medicina, dar nu crede ca sistemul ii poate oferi prea mult, asa ca vrea sa urmeze cursurile facultatii de Farmacie. Pana la examen, conturile de Facebook sunt blocate, iesirile cu prietenii - suspendate, iar cartile preferate mai asteapta putin.
Maria Carina Dumitrescu a absolvit Colegiul National ”I.L. Caragiale” la clasa de Matematica-Informatica bilingv. Nu s-a asteptat sa ia 10 la Bac si spune ca a avut multe emotii pentru ca stie ca la unele probe este vorba despre mult subiectivism. ”Am avut emotii. E ceva neasteptat. La matematica si biologie nu era cazul sa fie subiectivism, la romana in schimb, e altceva, dar pana la urma a fost o loterie”, spune ea.Tanara vrea sa urmeze Facultatea de Medicina la Bucuresti, dupa ce in ultimul an de liceu a cochetat cu ideea de a pleca din tara si a studia la o facultate din Olanda. Aplicase chiar la facultati din tara lalelelor si era pe cale de a fi admisa, dar a decis sa ramana.
”Nici nu ma pot bucura cum trebuie pentru ca in doua saptamani am admiterea la facultate si este destul de complicat. La ora asta mi-e greu sa spun daca plec sau raman. Deocamdata raman aici. Depinde ce-mi va rezerva viitorul”, afirma Maria Carina Dumitrescu.Ii place sa petreaca, merge si in cluburi, iese cu prietenii, ii place sa faca cumparaturi si spune despre ea ca este ”foarte sociabila”. In ultimul an de liceu insa si-a alocat cea mai mare parte din timp studiului. ”Anul acesta a fost unul mai deosebit si am iesit mai putin. Secretul e sa-ti faci timp pentru toate. Trebuie sa iti asumi responsabilitatea, nu sa te temi. Ai un Bac de dat, il iei, mergi mai departe”, spune tanara de nota 10.
Laura Voicu a terminat tot ”I.L. Caragiale”, unul dintre cele mai bine cotate licee din Ploiesti, studiind la o clasa cu profil de Stiintele Naturii. Pentru ea, subiectele au fost ”de nivel mediu, asa cum se anuntase ca vor fi” si se astepta la note mari, dar nu chiar la 10 pe linie. Spune ca a simtit ”foarte mult ajutorul lui Dumnezeu” si stie ca ”daca inveti in toti cei patru ani de liceu nu ar trebui sa ai o problema la Bac”. Laura nu a fost niciodata intr-un club si nici nu-si doreste sa mearga: ”Nu e stilul meu, prefer alte modalitati de a-mi petrece timpul liber”.Tanara vrea sa urmeze tot Facultatea de Medicina si sa profeseze in Romania. ”Ma simt destul de legata de aici, de parinti, de familie si nu as vrea sa plec”, spune ea. Daca nu intra la Medicina, va sta un an acasa si va incerca vara viitoare la Facultatea de Farmacie.
Diana Serban, absolventa a Colegiului National ”Jean Monnet” din Ploiesti, la o clasa de Matematica-Informatica bilingv germana, spune ca examenul de bacalaureat ”nu a fost greu, dar a fost neasteptat, mai ales la proba de limba romana”. ”Ma asteptam la nota mare, dar nu chiar atat de mare”, marturiseste Diana. Ea este decisa sa urmeze Facultatea de Medicina si sa profeseze in Romania: ”As vrea sa raman aici, nu sa plec. Nu ma vad in alta parte si mi-ar placea sa pot sa fac ceva in tara mea, nu afara”. Pentru Diana Serban nu exista un secret al succesului. Ea ii sfatuieste pe colegii sai mai mici sa invete la timp, sa invete constant, iar la examen sa nu se grabeasca si sa foloseasca tot timpul pe care il au, nu sa iasa mai devreme din sala si apoi sa-si dea seama ca au gresit.Diana a fost in club, dar nu poate spune ca o incanta, pentru ca nu-i plac locurile aglomerate. Ii pare bine ca s-a terminat perioada examenului pentru ca acum poate citi ceea ce nu a citit in timpul anului.
Alexandra Borcan, absolventa a Colegiului ”Al. I. Cuza” din Ploiesti la o clasa de Matematica-Informatica, are o poveste mult diferita de cea a tinerelor adolescente din zilele noastre. Crescuta la Manesti, o localitate situata la peste 20 de kilometri de Ploiesti, tanara a intrat la unul dintre cele mai bune licee din Ploiesti si a locuit, timp de patru ani, in camin. In primii doi a avut si sase colege de camera, in clasa a XI-a a impartit camera de camin cu alte patru fete, iar in ultimul an de liceu a avut trei colege de camera.Intrebata cat de greu i-a fost sa reziste tentatiilor, in conditiile in care a fost singura, fara parinti langa ea, fata spune ca si-a canalizat toata energia spre a-si construi un viitor.
”Am fost tentata sa-mi fac un viitor si pe asta mi-am canalizat energia. Tentatii sunt, dar am avut parte de un colectiv de fete care invatau. Cat despre invatat, mi-a fost dificil la inceput, pana m-am obisnuit. Dupa aceea m-am adaptat conditiilor pentru ca nu aveam ce sa fac. Cu naveta era greu, pierdeam mult timp si nu as mai fi avut cand sa invat”, explica Alexandra. Tanara va sustine admiterea la Facultatea de Farmacie pentru ca ii place chimia.”La un moment dat am fost tentata de Medicina, dar sistemul din Romania nu cred ca ofera atat de multe conditii si avantaje pentru toti studentii care se lupta si care se chinuie in facultatea asta. Si am ales Farmacia pentru ca mi se pare mult mai ok”, afirma Alexandra Borcan. Ea spune ca, cel putin acum, este decisa sa ramana in Romania pentru ca este atasata de familie, dar nu exclude posibilitatea de a-si schimba optiunea si de a alege sa plece, la un moment dat.
Fata cu 10 pe linie care viseaza sa fie chirurg in Romania. "Iubesc tara asta, dar avem nevoie si de aparatura"
Singura eleva din judetul Sibiu care a obtinut media 10 la bacalaureat, Denisa Savu, vrea sa devina chirurg si ar prefera sa ramana in Romania pentru ca spune ca iubeste aceasta tara si spera ca sistemul sanitar se va mai schimba. Denisa Savu a implinit 19 ani in luna martie si este o tanara frumoasa, modesta, vesela si optimista. E convinsa ca optimismul a ajutat-o intotdeauna, iar la examenul de bacalaureat a contat si faptul ca nu a fost deloc stresata.
A invatat bine intotdeauna, chiar daca nu a fost o tocilara, si nu a avut deloc emotii pentru bacalaureat. Nu se astepta insa sa ia chiar media zece.
"La Matematica si Biologie ma asteptam la nota mare, nu chiar la zece curat. Stiam de cand am vazut subiectele ca voi lua undeva pe la 9.50. La Limba romana am avut si noroc, pentru ca invatasem nuvela si romanul si, cu ceva timp inainte de examen un prieten mi-a zis: «De ce nu inveti si poezia?». Nu credeam ca voi primi poezie, dar am mai citit o data si am avut noroc. Mi-a picat Eminescu. La liceu ne-au invatat foarte mult sa gandim, asa ca nu le-am invatat pe de rost. Vreau sa spun ca este si meritul doamnei profesoare de romana. Abia acum mi-am dat seama cat de exceptionala este. Chiar ne-a invatat, ne facea scheme si desene pe tabla ca sa putem sa intelegem cat mai bine si chiar am inteles. Are o tehnica unica", explica Denisa succesul ei la bacalaureat.
Povesteste vesela ca si-a trait viata de liceu ca orice copil: cu bune, cu rele, cu unele prostioare, cu cate o ora chiulita de la scoala, cu prieteni foarte buni si un colectiv extraordinar de colegi de clasa.
In putinul timp liber pe care-l are, Denisa obisnuieste sa calareasca. Ii place foarte mult echitatia, pasiune pe care a mostenit-o de la tatal ei, care a lucrat in domeniu. De ceva vreme n-a mai avut timp sa treaca pe la baza hipica, dar abia asteapta sa treaca cu bine si peste admiterea la facultate pentru a avea timp sa faca tot ce-i place: sa calareasca, sa-si viziteze in Italia cea mai buna prietena, sa mearga cu prietenii si colegii la munte.
Pana la relaxarea totala la care viseaza, Denisa mai are de trecut un hop: admiterea la facultate.De-a lungul timpului a vrut sa urmeze tot felul de meserii, arhitect, arheolog, biolog marin, dar, in clasa a X-a a participat la Olimpiada nationala de Biologie si a cunoscut acolo oameni extraordinari care doreau sa devina medici si sa faca bine, sa schimbe ceva.
"Cand am ajuns acasa i-am spus mamei ca vreau sa devin medic. Pana atunci voiam sa ma fac de toate. Cred ca nu a existat o meserie pe care sa nu vreau sa o fac. Dar am ramas pe Medicina. Stiu ca vreau sa devin chirurg, iar ca specializare inca nu m-am decis, poate cardiologie sau neurochirurgie, inca nu stiu. Mi s-a spus ca am o fire artistica si ar trebui sa fac chirurgie plastica, dar nu cred. Mi se pare un pic sec", spune Denisa.
Intrebata unde se vede in viitor, in tara sau in strainatate, Denisa afirma ca ar prefera sa ramana in Romania."Eu as vrea foarte mult sa stau in Romania. Chiar iubesc aceasta tara. Ma gandesc insa ca in domeniul acesta... nu prea ai aparatura... Sa speram ca poate in sase ani de zile se mai schimba lucrurile. Degeaba o sa ajung un medic foarte bun daca nu o sa am aparatura necesara, cum este in strainatate. Sa vezi ca-ti moare pacientul, pentru ca nu ai cu ce-l sa-l ajuti, chiar nu mai ai satisfactie", afirma fata de nota zece.
Denisa Savu crede ca esecul la bacalaureat al multora dintre colegii ei de generatie se datoreaza atat lor, pentru ca n-au invatat la timp, cat si sistemului, care este prea "stufos". "Mie nu mi s-a parut foarte greu. Poate conteaza foarte mult si faptul ca am invatat de-a lungul anilor, pentru ca este destul de greu sa recuperezi in cateva saptamani sau un an tot ce s-a facut. As zice ca si sistemul este un pic de vina. In strainatate se axeaza mai mult pe ce poate copilul. Noi invatam foarte mult de toate. Si e foarte multa informatie. Poate ar trebui ca din liceu sa se axeze pe o anumita calitate a copilului, cum, de exemplu, la Arte cei care sunt talentati la desen fac desen, cei care sunt buni la muzica fac muzica. Ar trebui facut asa in tot sistemul, mai specializat, pentru ca, si dupa ce termini facultatea, nu prea stii foarte multe. Conteaza foarte mult si experienta si ar fi bine daca ai prinde experienta si in liceu, altfel iti gasesti un loc de munca", crede Denisa Savu.
Examenul la Medicina va avea loc in 22 iulie si consta in proba scrisa la Biologie, mult mai grea decat cea de la bacalaureat. Denisa spune insa ca la ultimul examen au ajutat-o "Dumnezeu si creierul ei" si spera ca o vor ajuta in continuare si va intra la Medicina.
"Mi-este teama de admitere, logic. E foarte mare concurenta si am intalnit copii foarte buni, nu-ti permiti sa gresesti multe grile. Dar ma bazez pe creierul meu care m-a ajutat tot timpul si pe Dumnezeu. Cateodata, ca la bacalaureat, a fost cu mine, clar. Sper sa ma ajute si la admitere", spune tanara.
Denisa a absolvit Colegiul National "Octavian Goga" din Sibiu, unitate de invatamant cu cea mai buna promovabilitate la examenul de bacalaureat de anul acesta - 99,07%. Un numar de 214 elevi s-au inscris aici sa sustina examenul si 212 l-au promovat, 80 dintre ei cu medii cuprinse intre 9.00 si 9.99. In intreg judetul Sibiu, 1.624 de elevi au promovat examenul de bacalaureat din totalul celor inscrisi, promovabilitatea fiind, inaintea contestatiilor, de 69,02%.
O eleva din Buzau cu 10 la bacalaureat vrea cariera in psihologie judiciara
Unul din cei doi absolventi din Buzau care au obtinut media 10 la bacalaureat este Bianca Toma de la Colegiul "Bogdan Petriceicu Hasdeu". Ea spune ca nu se astepta la nota maxima, subiectele fiind "surprinzatoare", si ca vrea o cariera in psihologie judiciara, inspirata de serialele politiste.
Bianca Toma este o tanara vesela si optimista, care a terminat cu 10 clasa a XII-a la Colegiul National "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din municipiul Buzau, profilul Stiinte sociale. Ea spune ca spera la o medie peste 9 la bacalaureat si ca a avut o surpriza cand a aflat ca este singurul absolvent al celui mai prestigios liceu din Buzau care a luat bacalaureatul cu 10 pe linie.
"Nu ma asteptam la 10, ma asteptam la o nota intre 9 si 10, dar nu la 10 . Nu mi s-au parut subiectele foarte grele, ci mai degraba surprinzatoare pentru ca ma asteptam sa se dea altceva. Am terminat cu 10 si am luat si 10 la bac. Materiile preferate sunt cele la care am dat examenul: psihologie, istorie si romana", a declarat tanara pentru Mediafax.
Ea a dezvaluit ca pentru acest rezultat s-a pregatit constant, in toti anii de scoala, adaugand insa ca are aceleasi preocupari ca orice tanar obisnuit din zilele noastre. ”M-am pregatit constant pentru ca nu poti lua 10 la bacalaureat fara sa te pregatesti constant. Imi place sa citesc, sa ascult muzica, sa ma plimb”, a spus tanara.
Odata terminat liceul, Bianca Toma spune ca are de gand sa urmeze o cariera in psihologie judiciara, fiind inspirata sa urmeze acest profil de filmele psihologice politiste pe care le-a urmarit in ultima perioada. ”Vreau sa fac o cariera in Psihologie judiciara. Am aflat despre servicii secrete si despre psihologia in magistratura din seriale, dar si din romanele psihologice. Toate m-au condus catre aceasta decizie. Momentan nu sunt tentata sa plec din tara, doar daca nu o sa gasesc un serviciu adecvat dupa studii”, a mai afirmat Bianca Toma.
Directorul Colegiului National ”Bogdan Petriceicu Hasdeu”, Ionel Banu, cel care i-a fost profesor de romana Biancai, spune ca aceasta are ”o minte sclipitoare” si este ”un copil exceptional”. ”Este un copil extraordinar care pe tot parcursul liceului s-a comportat exemplar. Nu a fost materie pe care sa nu o indrageasca, fiind capabila de performante in multe domenii. Intotdeauna s-a batut la olimpiadele nationale pentru rezultate foarte bune, la romana si stiinte sociale, in special psihologie. Sunt convins ca o sa aiba o cariera frumoasa in acest domeniu, in psihologie. Facea naveta zilnic din localitatea Berca si era oricand dispusa sa ramana sa lucreze in timpul ei pentru proiectele scolii”, a declarat Banu pentru Mediafax. El a spus ca Bianca a fost un fel de ”purtator de cuvant” al clasei, fiind un coleg apreciat, o tanara ”extrem de temperata, pusa pe treaba, receptiva si dornica de cunoastere”.
”A fost un coleg admirat, un fel de purtator de cuvant al clasei. O minte sclipitoare. Si la mintea pe care o are se adauga o daruire exemplara pe care Bianca sper sa o aiba in continuare, fiind extrem de devotata studiului. Vrea sa cunoasca, stie sa invete. O fire extrem de temperata. Stie sa fie vesela atunci cand trebuie, dar este mereu ingandurata. Pusa pe treaba, foarte atenta, receptiva. Un copil cu care discuti cu foarte multa apreciere. A fost teribila la romana. Parintii ei sunt oameni simpli, provine dintr-o familie normala, din localitatea Berca. Nu cred sa fi facut meditatii, nu avea nevoie, este un copil cu lecturi foarte serioase”, a mai spus directorul Colegiului ”Hasdeu”.
Colegiul "Bogdan Petriceicu Hasdeu" este singurul liceu din judetul Buzau unde promovabilitatea la bacalaureat a fost de suta la suta. Directorul colegiului spune ca se astepta la rezultate bune din partea elevilor, insa constata ca fata de alti ani mediile sunt ceva mai mici.
”Ne asteptam sa fie rezultate bune pentru ca este o promotie deosebita, nu am avut emotii pentru ei pentru ca stiu ca se mobilizeaza, din pacate insa nu sunt mediile atat de mari cum au fost anul trecut. Probabil ca si subiectele au fost mai dificile. De pilda, la geografie nu mai apar acum note de 10 ca anul trecut, s-au incurcat ei la ceva anume, la matematica ne asteptam totusi ca mediile sa fie mult mai mari fata de ce vedem, desi sunt mari. Am o nemultumire, o amaraciune pentru notele la romana la toate clasele. Parca meritau mai mult unii, cred ca lucrarile s-au corectat foarte strans. Sunt medii mai mici ca anul trecut, dar totusi cele mai multe medii, per total, sunt cuprinse intre 9.00 si 9.99”, a mai spus Banu. In judetul Buzau, a mai fost inregistrata o medie de 10 la bacalaureat, obtinuta de un absolevnt de la Colegiul "Mihai Eminescu".
Singura eleva din Brasov care a luat 10 la bacalaureat vrea sa devina designer vestimentar
Lorena Budulan, care a absolvit Colegiul National "Andrei Saguna" din Brasov, la sectia matematica-informatica, este singura din judet care a reusit sa obtina media 10 la bacalaureat, ea spunand ca nu vrea sa urmeze un profil real, ci viseaza sa devina designer vestimentar.
Lorena, desi nu a fost niciodata prima in clasa, avand in general medii de 8 si 9 in timpul liceului, a reusit sa-si surprinda nu doar profesorii, ci si parintii, obtinand 10 pe linie la toate problele de bacalaureat. La finalul celor patru ani de liceu, Lorena a avut media 8,98 si in ierarhia pe clasa era, de obicei, cam la mijlocul clasamentului, insa pentru bacalaureat s-a pregatit intens si a obtinut media 10.00.
”Lorena face si a facut parte din categoria elevilor care au o capacitate extraordinara de a se mobiliza pentru un scop bine definit. Este meritul ei. Dar si ceilalti elevi, incusiv sefii de promotie, au avut note mari, peste 9.90. Ma bucur pentru performanta elevilor nostri si pentru faptul ca avem singurul 10 la noi la liceu, desi m-as fi bucurat sa fie mai multe medii de 10 in judet“, a spus Dorel Agache, directorul Colegiului National ”Andrei Saguna“ din Brasov.
Lorena Budulan afirma ca, desi a urmat un profil real, matematica-informatica, isi doreste sa devina designer vestimentar si sa intre la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti. ”Inca de cand eram mica desenam si imi placea sa fac haine. Intotdeauna mi-am dorit sa merg pe drumul acesta si intentionez sa dau la Universitatea de Arte din Bucuresti si sa devin designer vestimentar. Si sora mea este la Bucuresti, la ASE, si imi doresc sa ajung si eu acolo“, a explicat Lorena.
Ea spune ca a mostenit latura artistica de la tatal sau, Valeriu Budulan, care este designer de mobilier si profesor la Facultatea de Ingineria Lemnului din Brasov. Anul acesta este pentru a treia oara consecutiv cand un absolvent de la Saguna a obtinut cea mai mare medie din judet. Anul trecut, un alt absolvent al acestui colegiu a luat media 9,98, iar in 2012 a mai fost un 10, tot de la acelasi colegiu. Colegiul National "Andrei Saguna" este, de altfel, si singurul din judet care are promovabilitate de 100% si rezultate foarte bune. Din cei 144 de candidati, 91 (63%) au obtinut medii peste 9.00, cea mai mica medie fiind 6,80, care a fost singura medie sub 7,00. Probovabilitatea la examenul de bacalaureat in judetul Brasov este de 68,22 la suta, cu aproape sapte procente mai mult fata de anul trecut.
Sursa foto: Mediafax foto
Sursa: Mediafax
Etichete: bacalaureat, rezultate, contestatii, perle, subiecte bacalaureat, edu,
Dată publicare:
07-07-2014 14:22