Zeci de persoane isi cauta inca disparutii in urma atacului de joi. Mesajele disparate postat pe Facebook si Twitter
84 de oameni au murit in atacul de la Nisa, iar 10 dintre ei erau copii. Printre victime se numara americani, chinezi, rusi, ucraineni, armeni, tunisieni si marocani.
Imediat dupa atentat, zecile de raniti au ajuns in spitalele din zona, iar medicii se lupta pentru viata fiecaruia dintre ei. Sunt insa si multi disparuti si la aceasta ora, rudele indurerate ii cauta prin oras si spera sa-i gaseasca, teferi.
La mai bine de 12 ore de la atac, un tata disperat batea strazile din Nisa, in cautarea baietelului sau de patru ani. Si-a pierdut sotia in masacru. Tine in mana poza copilasului si spera ca l-a zarit cineva.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Este o catastrofa. Nu stiu. A plecat cu mama lui. Nu stiu unde este. L-am cautat de aseara si pana acum. Am mers la toata spitalele din Nisa. Nu am aflat nimic. Sotia mea a murit aici. Il caut peste tot. I-am gasit scuterul. Am sunat la spitalele de la Paris, de la Marsilia si Nisa. Nimeni nu stie nimic."
Intrebarile se succed dureros pe retelele de socializare, unde este folosit intens hashtagul RechercheNice, alaturi de pozele celor disparuti. "L-a vazut cineva pe Marc? Are 22 de ani", intreaba un utilizator. "Il cautam pe Valentin, de 19 ani."
Pe de alta parte, astazi spitalele mai cautau inca parintii unor copii raniti, care au ajuns acolo neinsotiti.
O turista din Rusia s-a filmat la scurt timp dupa atac, in timp ce isi cauta pe strazile din Nisa mama si fratele, pierduti in multime: "Totul s-a intampla la aproape 10 metri de mine. Lucrurile pe care le-am vazut imi vor ramane intiparite in minte toata viata. Nu voi mai merge niciodata intr-o multime mare."
Rudele celor raniti sau disparuti isi petrec orele in fata spitalelor din Nisa, asteptand vesti despre cei dragi.
La spitalul Pasteur au ajuns astazi la amiaza presedintele tarii si premierul. Imediat dupa vizita, Francois Hollande oferea un bilant sumbru: "50 de oameni sunt in stare critica, se zbat intre viata si moarte. Intre victime se afla francezi, dar si numerosi straini de pe toate continentele. Multi copii care venisera sa vada artificiile alaturi de familie, sa fie fericiti."
Cei care au scapat cu viata din carnagiu nu pot uita scenele teribile. Un turist britanic s-a aruncat peste o balustrada atunci cand a vazut camionul apropiindu-se vertiginos. A scapat doar cu o luxatie de incheietura.
"Am vazut camionul care intrase pe faleza. S-a apropiat foarte mult de noi si eu ma hotarat ca cel mai bine ar fi sa sar peste parapetul de pe marginea falezei. Am cazut pe ciment. Distanta era mai mare decat anticipasem", a declarat Laurence Olding, turist strain.
O turista din Statele Unite poate spune ca are noroc. Saptamana trecuta a scapat nevatamata la incidentul armat din Dallas, cand cinci politisti au fost omorati de un fost soldat. Acum se afla si ea pe faleza de la Nisa si a vazut camionul intrand in multime.
"Am vazut oameni cum alearga in toate directiile. Vorbeau in franceza si tipau. Este trist fiindca in ultima saptamana a trebuit sa confirm de doua ori pe Facebook ca sunt in siguranta. Nu ar trebui sa traim intr-o astfel de lume" , Kristen Crouch, turista din Statele Unite.
Francezii au invatat dureros in ultima perioada sa isi arate solidaritatea. Au stat ore in sir la coada pentru a dona sange. Ori si-au deschis casele pentru a-i primi pe supravietuitorii atacului care au avut nevoie de un loc sigur, ca sa isi revina din soc.