Asociatia OvidiuRo ofera ochelari copiilor saraci, din mediul rural. Succesul programului "Fiecare copil in Gradinita"

Ultima actualizare: 10-02-2014 06:59

Pentru copiii saraci din mediul rural care au nevoie de ochelari un control medical in cel mai apropiat oras poate sa insemne venitul familiei pe o luna intreaga.

Din acest motiv, parintii nu-i duc la doctor iar problemele de vedere se agraveaza. Ca sa nu se ajunga, in aceasta situatie, asociatia "OvidiuRo", incearca sa ajute familiile nevoiase, cu o singura conditie: sa ii lase pe cei mici, la gradinita.

Adriana are 5 ani si a fost diagnosticata cu strabism si astigmatism. Parintii n-au avut bani pentru controale medicale si ochelari, chiar daca au stiut ca fata lor are probleme de vedere.

Strabism si hipermetropie sufera si Izabela. A primit ochelari de la voluntarii asociatiei OvidiuRo, insa dupa numai doua luni fratele ei mai mic i-a spart. Pentru drumurile pana la oftalmolog si o alta pereche de ochelari, parintii ar trebui sa plateasca in jur de 300 de lei, bani de care nu dispun.

In toata tara sunt sute de copii cu probleme medicale care raman netratate. Impreuna cu o companie farmaceutica, asociatia OvidiuRo vrea sa ii ajute pe cei inclusi in programul "Fiecare copil in gradinita".

Singura conditie ca familiile nevoiase sa beneficieze de toate aceste lucruri este sa-si trimita copiii in fiecare zi la gradinita.

Programul "Fiecare copil in gradinita" a dublat prezenta fetitelor si baietilor in unitatile de invatamant prescolar. Tocmai de aceea Asociatia OvidiuRo vrea sa il transforme intr-unul national, finantat cu bani publici.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO