Asociatia OvidiuRo isi continua misiunea de a oferi un viitor mai bun copiilor prin educatie


Ultimul update: Miercuri 25 Decembrie 2013 09:11
Data publicarii: Duminica 22 Decembrie 2013 19:19
Categorie: Stiri Sociale

Din poarta, in poarta. Asa au fost chemati la gradinita fetitele si baietii dintr-o comuna din judetul Sibiu, de catre voluntarii Ovidiu Ro.

Asociatia isi continua programul "Fiecare Copil in Gradinita" prin care mii de sarmani din toata tara sunt ajutati sa aiba acces la educatie - primul pas pentru un viitor care le poate schimba viata.

Familia Matei are trei copii si se descurca foarte greu cu banii. Tatal face eforturi sa isi intretina familia si munceste cu ziua pe unde apuca. Cu sprijinul programului "Fiecare copil in gradinita", fata cea mica in varsta de 5 ani are o sansa pe care fratii ei nu au avut-o.

"Tot e bine ca merge sa invete la gradinita, ca atunci cand merge la scoala e bine ca stie poezii, tot", a spus mama fetitei.

''E bine, sa invete! Si eu am invatat, dar asa printre ele! Ca si noi am fost necajiti, atatia frati", a spus tatal fetei.

Sotilor Matei li s-au adaugat si alti parinti saraci din Tarnava, care inteleg cat de importanta este educatia. Tichetele sociale lunare, in valoare de 50 de lei, pe care le primesc atunci cand cei mici merg la cursuri le sunt de mare folos

"Numai educatia si numai prin educatie se poate iesi din aceasta stare'', a spus Sorin Badulescu, directorul Gradinitei din Tarnava.

In octombrie, la Tarnava erau inscrisi 70 de copii. Dn noiembrie, dupa implementarea programului "Fiecare Copil in Gradinita", numarul lor a urcat la 120.

VIDEO PROTVPLUS.RO