(P) 3 metode să ai grijă de tine și de banii tăi

nn asigurari

Pentru a putea trăi o viață mai lungă și a-și menține stilul de viață, românii consideră că trebuie să aibă grijă de sănătatea lor (71%), să reducă stresul (68%) și să petreacă mai mult timp cu cei dragi (62%).  

Iar peste jumătate sunt conștienți că trebuie să își pregătească din timp viitorul financiar pentru a face față stresului situațiilor neprevăzute și a se descurca mai ușor, arată un studiu privind percepția despre longevitate desfășurat de NN Group în 11 țări.

Oamenii caută tot mai mult să-și asigure un stil de viață sănătos și să reducă stresul din viața de zi cu zi. Deși 4 români din 5 consideră că reușesc să mențină un stil de viață sănătos sau că se îndreaptă către acest obiectiv, 58% recunosc că le este dificil să țină pasul cu ritmul dinamic din viața de zi cu zi și să facă față stresului.

Și cu toate că se așteaptă să trăiască, în medie, până la 80 de ani, doar 26% dintre respondenții români la studiul NN spun că au reușit să ia măsuri pentru a-și asigura liniștea financiară. În același timp, 82% consideră că mai este suficient timp să facă schimbări și planuri privind sănătatea și banii lor.

Este mai ușor să previi decât să tratezi, mai ales când vine vorba despre sănătate, dar și despre banii pe care te poți baza astăzi dacă se întâmplă ceva neprevăzut și cei pe care îi pui deoparte pentru un viitor mai liniștit financiar. Pierderea locului de muncă, o problemă de sănătate, un accident sau chiar un deces în familie înseamnă, de multe ori, cheltuieli neplanificate pe care multe familii din România nu și le pot permite fără dificultate, dar care pot fi însă evitate.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Dacă ai stil de viață activ, vrei să te concentrezi pe dezvoltarea ta personală și profesională și ai nevoie de soluții pentru planificare financiară eficientă, descoperă 3 metode care te pot ajuta să ai grijă de sănătatea și de banii tăi.

Asigură-ți sănătatea cu un cost care începe de la numai 5 lei pe zi

O asigurare privată de sănătate este esențială în prezent, având în vedere imprevizibilul cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. „Ultimii ani ne-au arătat tuturor cât de important este să avem grijă de noi și de cei dragi și să protejăm tot ce contează cu adevărat. Observăm o preocupare din ce în ce mai mare a oamenilor pentru sănătate și nevoia de liniște că se pot baza pe sprijin financiar dacă apare o problemă medicală, fără să pună presiune pe situația financiară a familiei”, explică Gabriela Lupaș-Țicu, Chief Customer Officer la NN Asigurări de Viaţă.

O asigurare bună de sănătate tocmai asta face, ajută oamenii să aibă grijă de sănătate și să se trateze fără grija banilor oricând au nevoie, în clinicile și spitalele unde își doresc. Cu un cost accesibil, care începe de la numai 5 lei pe zi și pe care îl poți calcula personalizat folosind calculatorul online de sănătate, pornind de la nevoile tale, poți beneficia de până la 700.000 de lei pe an pentru cheltuieli medicale de spitalizare și intervenții chirurgicale, în funcție de nivelul de acoperire ales.

Serviciile medicale acoperite de Asigurarea de sănătate NN pot fi accesate în rețeaua NN, care include peste 300 de spitale și clinici private de top din România și din străinătate, unde cheltuielile sunt plătite direct, dar și în afara rețelei, în spitale private, unde cheltuielile se decontează 80% fără limitări de zile sau valoare pe zi, sau în spitale de stat, clienții primind o sumă de bani. Când apar probleme ușoare de sănătate sau vizita la medic nu e posibilă imediat, cum ar fi în vacanțe departe de casă, pe timpul nopții sau de sărbători, asigurarea oferă acces imediat la un medic prin serviciul Telemedicina oferit în parteneriat cu Telios.

În același timp, poți alege și o asigurare pentru boli grave precum cancer, chirurgie cardiovasculară cu by-pass, neurochirurgie sau transplant, începând de la 176 de lei pe lună. Asigurarea medicală Premium Care Abroad îți oferă sprijin de la suspiciune până la diagnostic, tratament de înaltă precizie în străinătate și post-tratament în România, și acoperă tratamentul și cheltuieli medicale și non-medicale de peste 2 milioane de euro pe tot parcursul contractului de asigurare. În numai 2 ore lucrătoare ești contactat pentru alocarea unui medic coordonator dedicat și programarea consultației în următoarele 24 de ore lucrătoare și care coordonează mai departe întregul proces de diagnosticare. Mai departe, compania de asigurare facilitează accesul la a doua opinie medicală și la tratamentul în spitale și instituții medicale din afara României, cu excepția SUA, Japonia și Elveția.

Protejează-te de cheltuieli neprevăzute

„Bani pentru zile negre” este expresia folosită des de românii care se gândesc cum să-și asigure resurse financiare pentru a face față unei situații neprevăzute sau unei urgențe. Vestea bună este că nu e neapărat nevoie să folosești economiile, ci poți opta pentru protecția unei asigurări NN care să-ți ofere sprijinul financiar de care e nevoie când se întâmplă ceva.

Cui i se potrivește o asigurare de viață? Asigurarea de viață este utilă celor care au nevoie de o plasă de siguranță financiară, fie că vor să se asigure că se descurcă financiar dacă nu mai pot lucra sau vor să ofere confort financiar celor dragi în situații la care nu se așteaptă și pe care nu le pot preveni.

Cu o asigurare pentru pierderea involuntară a locului de muncă, de exemplu, poți alege să primești 2.000 sau 4.000 de lei pe lună, în funcție de nevoile tale, bani pe care îi primești timp de până la 12 luni, până la găsirea unui nou loc de muncă, dacă sunt îndeplinite condițiile pentru plata indemnizației.

Cu o asigurare de viață, începând de la un cost de numai 5 lei pe zi, familia beneficiază de până la 1,8 milioane de lei în situațiile acoperite. În cazul unui deces, asigurarea de viață plătește familiei suma asigurată stabilită, ca să treacă mai ușor peste dificultățile financiare. Iar dacă până la finalul contractului nu se întâmplă nimic și nu este nevoie de asigurare, clienții primesc înapoi 30% din primele de asigurare plătite.

Suma asigurată în caz de deces e stabilită de clienți, între 50.000 de lei și 900.000 de lei, valoare care se dublează în situația decesului din accident. Asigurarea poate fi încheiată de la vârsta de 18 ani până la 65 de ani, pe o perioadă cuprinsă între 5 și 30 de ani.

Asigurarea de viață, stabilită în funcție de nevoile și opțiunile clientului, poate fi completată cu extra-protecție pentru diverse situații. Astfel, NN oferă soluții precum asigurarea suplimentară pentru spitalizare și chirurgie în caz de accident sau îmbolnăvire, asigurarea suplimentară pentru recuperare medicală din accident, asigurarea suplimentară pentru diagnosticarea și tratamentul pentru cancer, asigurarea suplimentară pentru afecțiuni grave sau asigurarea pentru incapacitate de muncă cauzată de o invaliditate.

Pune bani deoparte pentru viitor

O modalitate eficientă de a pune bani deoparte pentru situații neprevăzute și pentru un viitor financiar mai bun este reprezentată de planurile de economisire și de investiții. NN oferă mai multe soluții care combină economisirea sau investițiile cu protecția unei asigurări de viață. Astfel, clienții aleg cât vor să economisească sau să investească și pe ce perioadă, iar dacă pe parcurs se întâmplă ceva, familia primește o sumă de bani ca să se descurce mai ușor financiar.

Nu în ultimul rând, e bine să fim prevăzători și să ne gândim cât mai din timp și cum ne vom descurca financiar la bătrânețe. Pe lângă pensia de stat și pensia privată obligatorie (Pilonul 2)*, cei care vor să economisească în plus pentru pensia lor au posibilitatea să contribuie la o pensie privată facultativă (Pilonul 3)**. Tu decizi cât vrei să economisești, până la 15% din venitul salarial brut lunar sau asimilat acestuia, sumă pe care o poți schimba pe parcurs în funcție de planurile tale. Participanții pot beneficia de pensia facultativă atunci când împlinesc 60 de ani sau în caz de invaliditate, iar dacă între timp are loc decesul participantului, banii rămân moștenitorilor.

Vrei să vezi ce soluții se potrivesc cel mai bine nevoilor și așteptărilor tale? Creează-ți un plan financiar personalizat aici, simplu și rapid.

* Fond Pilon II: Fondul de Pensii Administrat Privat NN; Administrator: NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat SA, București, Sector 5, Str. Costache Negri, Nr.1-5, et. 2-3 - www.nn.ro; Depozitar: BRD Groupe Societe Generale SA

** Fonduri Pilon III: Fondul de Pensii Facultative NN Optim / Fondul de Pensii Facultative NN Activ; Administrator: NN Asigurări de Viață SA, București, Sector 5, Str. Costache Negri, Nr.1-5 - www.nn.ro. Depozitar: BRD Groupe Societe Generale SA 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum te pregătești să trăiești mai mult și cum îți asiguri o bătrânețe mai liniștită financiar
(P) Cum te pregătești să trăiești mai mult și cum îți asiguri o bătrânețe mai liniștită financiar

8 români din 10 sunt preocupați de evoluția României în următorii ani și de impactul asupra vieții lor. 

(P) 5 metode să ai grijă de cei dragi și de liniștea financiară a familiei tale
(P) 5 metode să ai grijă de cei dragi și de liniștea financiară a familiei tale

 

Când ai familia ta, vrei să ai grijă de cei dragi și să le asiguri liniște financiară orice s-ar întâmpla. În viață poți să dai însă oricând de greu pe neașteptate și ai nevoie de sprijin ca să te descurci mai ușor financiar.

(P) 3 motive să ai o asigurare de sănătate pentru boli grave
(P) 3 motive să ai o asigurare de sănătate pentru boli grave

Pentru 1 din 2 români, cancerul este principala problemă de sănătate care îi preocupă, urmată de afecțiunile inimii, potrivit unui studiu realizat de Ipsos în 2023.

 

Recomandări
Cine sunt cei 4 candidați independenți la alegerile europarlamentare din 2024: Gheorghe, Șoșoacă, Ștefănuță și Pîrvănescu
Cine sunt cei 4 candidați independenți la alegerile europarlamentare din 2024: Gheorghe, Șoșoacă, Ștefănuță și Pîrvănescu

Patru cetățeni români candidează la alegerile europarlamentare din 2024 pe cont propriu, fără să fie sprijiniți de vreun partid sau o alianță politică.

Probleme pe front pentru Ucraina cu armele americane. Rusia se laudă cu o distrugere de proporții
Probleme pe front pentru Ucraina cu armele americane. Rusia se laudă cu o distrugere de proporții

Ucraina pare să aibă dificultăți în ceea ce privește armele americane. Două dintre ele au fost retrase de pe front, iar o altă armă livrată de Washington ar fi lovită de ruși.

Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat, luni, 29 aprilie, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare din 2024.