Cum înfrunți situațiile medicale grave. Asigurarea ce oferă până la 500.000 lei pentru cancer, arsuri grave sau transplant

advertorial

Nimeni nu vrea să se gândească la ce e mai rău când vine vorba de sănătate, dar dacă apare o problemă medicală, cel mai important este să ne tratăm fără să avem grija banilor.

Una dintre modalitățile prin care ne putem asigura că suntem pregătiți financiar în astfel de situații este să avem o asigurare de sănătate care ne pune o sumă de bani la dispoziție așa încât să ne fie mai ușor financiar.

Dacă apar boli grave, vrem să avem opțiunea să mergem la cei mai buni medici și să ne tratăm în centre medicale specializate pe diagnostic oriunde în sistemul public sau privat de sănătate din lume. În astfel de situații, accesul la tratament poate însemna uneori cheltuieli suplimentare, cum ar fi pentru călătoria în străinătate împreună cu un membru al familiei, dar și pentru costurile de trai pe perioada tratamentului.

Cât de răspândite sunt cancerul, arsurile grave sau afecțiunile pentru care e nevoie de transplant

 

În 2020, deși pandemia de COVID-19 a fost problema de sănătate către care s-a îndreptat cel mai mult atenția, afecțiunile medicale grave cum sunt cancerul, cazurile de arsuri grave sau afecțiunile care implică transplant major de organe au continuat să aibă o incidență ridicată.

Din pacate, peste 98.000 de cazuri noi de cancer au fost diagnosticate în România anul trecut și au fost înregistrate 54.486 de decese cauzate de această afecțiune, conform International Agency for Research on Cancer. Incidența acestei afecțiuni a crescut de la 291,6 la mia de locuitori în 2010 la 307,7 la mia de locuitori în 2019, conform Centrului Național de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate (CNEPSS).

În țara noastră, cancerul a ajuns să aibă cea mai mare rată a mortalităţii din ţările Uniunii Europene, conform Colegiului Medicilor din România. Sunt date îngrijorătoare, dar multe dintre ele pot fi decese evitabile dacă afecțiunea este diagnosticată într-o fază incipientă și se acordă tratamentul corespunzător.

În același timp, în 2020 au avut loc 241 de transplanturi de organe în România, iar lista de așteptare a fost de 5.426 de pacienți, conform Agenției Naționale de Transplant. Iar conform estimărilor publice, România înregistrează între 600 și 800 de cazuri de arsuri grave pe an.

Tratament pentru cancer, arsuri severe sau transplant de organe oriunde în lume

 

Uneori, astfel de probleme severe de sănătate nu pot fi tratate complet în spitalele private sau publice din România, mai ales când vine vorba despre copii. Datele oficiale arătă că, în 2019, aproximativ 5.000 de copiii din România erau diagnosticați cu o formă de cancer, iar până la 500 de copiii primesc acest diagnostic anual, conform autorităților.

Pentru a susţine clienţii să lase grijile financiare deoparte și să se concentreze pe tratarea problemelor medicale, mai ales în situaţia bolilor grave, NN a completat Asigurarea de Sănătate cu o Asigurare suplimentară pentru Cancer, Arsuri Grave și Transplant Organe. Astfel, clienții au libertatea să aleagă unde vor să se trateze, în orice spital sau clinică din sistemul public sau privat, oriunde în România sau în lume. Banii din asigurare sunt transferați în contul lor in cel mult 48 de ore de la diagnostic și pot fi folosiți oricum este nevoie pe perioada tratamentului, fără să fie nevoie să justifice modul în care îi folosesc.

Asigurarea suplimentară se adaugă Asigurării de Sănătate NN, de la început sau oricând pe parcursul contractului, și oferă protecție în plus dacă apar situații medicale grave cum sunt cancerul, arsurile grave sau transplantul major de organe. Cu această asigurare, clienții pot beneficia de până la 500.000 de lei pentru plata tratamentelor necesare, în funcție de problema de sănătate și de nivelul de acoperire ales.

Asigurarea suplimentară pentru Cancer, Arsuri Grave și Transplant Organe asigură clienților banii în cel mult 48 de ore de la diagnostic, pentru orice tip de cheltuieli pe parcursul tratamentului, indiferent dacă în sistemul public sau privat din România sau din străinătate. Foarte important, nu este nevoie de niciun document care să justifice cheltuielile. Acești bani se adaugă sumei de până la 100.000 de lei pe an de care beneficiază pentru cheltuielile cu spitalizarea si interventiile chirurgicale prin Asigurarea de Sănătate NN.

Produsul se diferențiază prin protecția oferită persoanelor asigurate cu vârsta între 3 luni și 64 de ani și acoperă majoritatea tipurilor de cancer malign, arsuri de gradul 3 pe o suprafață de peste 20% din corp și transplanturi de inimă, ficat, rinichi, pancreas, plămâni, măduvă osoasă sau celule stem.

Costul asigurării suplimentare depinde de vârstă și de nivelul de acoperire ales. Spre exemplu, o persoană de 35 de ani va plăti lunar un cost fix de 135 de lei pentru cel mai înalt nivel de acoperire, în timp ce pentru copiii de la 3 luni până la majorat și persoanele cu vârsta între 18 și 24 de ani, costul lunar este de 75 de lei pentru nivelul Avansat de acoperire. Aceste sume se adaugă costului pentru protecția de bază prin Asigurarea de Sănătate NN.

Articol susținut de NN.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Planuri de protecție. Despre asigurarea de viață și cum să beneficiezi de până la 1,8 milioane de lei în situații neprevăzute
Planuri de protecție. Despre asigurarea de viață și cum să beneficiezi de până la 1,8 milioane de lei în situații neprevăzute

Asigurarea de viață înseamnă o plasă de protecție pentru cei dragi sau un fel protector pentru familia ta.

Asigurarea de Sănătate NN, sau cum te poți trata fără grija banilor. Ce servicii medicale acoperă
Asigurarea de Sănătate NN, sau cum te poți trata fără grija banilor. Ce servicii medicale acoperă

A avea o poliță de asigurare de sănătate a devenit, în prezent, o necesitate pentru a ne asigura că suntem bine acoperiți. O asigurare de sănătate înseamnă să facem ceva concret pentru sănătatea noastră și a celor dragi.

 

Ce faci dacă se întâmplă ceva cu casa ta? Asigurarea care te ajută să o repari și să te întorci cât mai repede acasă
Ce faci dacă se întâmplă ceva cu casa ta? Asigurarea care te ajută să o repari și să te întorci cât mai repede acasă

Ajungi acasă într-o după-amiază și găsești casa plină de apă pe jos. Te-a inundat vecinul. Ce faci? În primul rând, anunți vecinul și administratorul, ca să fie oprită apa și să limitezi daunele.

Recomandări
Ucraina se va confrunta cu Rusia în faţa instanţei supreme a Organizației Națiunilor Unite
Ucraina se va confrunta cu Rusia în faţa instanţei supreme a Organizației Națiunilor Unite

Ucraina se va confrunta, marţi, cu Rusia la instanţa supremă a ONU pentru a-şi acuza duşmanul înverşunat că i-a susţinut pe rebelii pro-Moscova timp de mai mulți ani înainte de invazia de anul trecut.

Incendiu devastator la Mănăstirea Turnu, una dintre cele mai vechi din țară. Lăcașul este construit pe o așezare dacică
Incendiu devastator la Mănăstirea Turnu, una dintre cele mai vechi din țară. Lăcașul este construit pe o așezare dacică

Un incendiu a distrus casa parohială de la Mănăstirea Turnu, din Prahova, una dintre cele mai vechi din țară. Lăcașul de cult este așezat pe vatra unei așezări dacice vechi de peste 2.000 de ani și adăpostește Biserica Domnești, ctitorită de Vlad Țepeș.  

Grevă generală anunțată în Franța. Mai multe zboruri vor fi pertubate pe marile aeroporturi din Hexagon
Grevă generală anunțată în Franța. Mai multe zboruri vor fi pertubate pe marile aeroporturi din Hexagon

Francezii se pregătesc pentru o nouă zi de grevă la nivel național, iar Ministerul român de Externe a transmis o avertizare de călătorie.