Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum va fi vremea de Florii și Paște? Climatologii sunt de părere că structura anotimpurilor se schimbă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deși se spune că așa cum o să fie vremea de Florii, așa va fi și de Paşte, meteorologii au cu totul altă părere.

Conform previziunilor specialiștilor, la sfârșitul săptămânii o să ne bucurăm de soare, însă de Înviere va fi destul de frig, iar la munte vor fi chiar temperaturi negative. În plus, sunt anunțate ploi în aproape toată țara.

Dacă alegeți să mergeți la mare de Florii, trebuie să știți că vor fi între 16 și 18 grade ziua și cel mult 8 noaptea. Este puţin probabil să plouă. De Paște, în schimb, va fi mai frig. Vor fi cel mult 12 grade ziua și numai 6 grade noaptea. În plus, pentru noaptea de înviere ar fi bine să aveţi şi o umbrelă.

La munte se încălzeşte în acest weekend noaptea temperaturile rămân pozitive iar riscul de ploaie este mic. De Paște însă se strică vremea. Ziua vor fi cel mult 8 grade iar noaptea temperaturile devin negative. Ba chiar va ninge la mare altitudine, iar meteorologii cred că se va aşterne un strat de zăpadă numai bun pentru schiat.

Climatologii sunt de părere că structura anotimpurilor se schimbă.

Citește și
Iarna s-a întors în România. Cod galben de vreme rea în câteva regiuni
Iarna s-a întors în România. Cod galben de vreme rea în câteva regiuni

Roxana Bojariu, cliamtolog: ”Avem impresia că ar fi o deplasare a iernii sau avem de a face cu primăveri care arată din ce în ce mai diferit. Nu sunt decât efectul fluctuaților naturale plus ce avem din schimbarea climei. Schimbarea climei înseamnă pe lângă modificări invariabile precum temperatură, precipitații și modificări în felul cum se transportă căldura, tipurile de vreme se modifică și ele. Avem de-a face cu treceri bruşte care dau senzaţia că nu avem o primăvară, ci avem mai multe anotimpuri în câteva zile".

Același scenariu este valabil pentru toate regiunile, cald de Florii, cu cele mai ridicate temperaturi 22, 23 de grade în vestul țării. De săptămâna viitoare, vremea intră într-un proces de răcire așa că în noaptea de înviere în multe zone vor fi 0 grade va ploua sau va fi lapoviță. În Oltenia se vor strânge cantități mai mari de apă.

În București, în noaptea de înviere vor fi doar 6 grade Celsius în centrul orașului și cel mai probabil va ploua.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult