Cât costă acum un weekend la Brașov, cu cazare, mese la restaurant, schi și alte distracții. Mulți nu își permit
Your browser doesn't support HTML5 video.
Cluburile pregătesc petreceri cu muzică live, restaurantele au adăugat preparate noi în meniu, iar zăpada a rezistat, în unele locuri.
Chiar dacă peisajul nu este alb în oraș, putem simți spiritul Crăciunului. Miroase a vin fiert, cozonac și scorțișoară, iar cei care vor zăpadă o vor găsi sus, în Postavaru, unde pot schia, la fel și la Azuga.
La Sinaia nu s-a deschis încă sezonul de schi, dar se lucrează intens la asta.
Cei care își doresc o experiență mai urbană au la dispoziție un patinoar, abia deschis, în centrul Brașovului. Arată minunat, ringul e acoperit cu o plasă de lumini strălucitoare și găzduiește un brad împodobit.
Am trecut în revistă și câteva restaurante, unde veți găsi, pe lângă mâncărurile tradiționale și preparate mai speciale, cum ar fi calcanul, rața gătită lent sau steak-uri din vita Black Angus.
Pregătiți cam 1000 de lei de persoană pentru acest weekend, dacă vreți să vă răsfățați.
Pentru cei din București, cea mai bună ofertă de schi vine din Poiana Brașov.
Începătorii pot exersa pe pârtiile de jos, din stațiune, iar cei mai antrenați au suficientă zăpadă în zona superioară a masivului Postăvaru. Vor fi răsplătiți cu un apus ca în povești.
La o cabană aflată la 1700 de metri altitudine va fi petrecere cât e ziua de lungă. Și nu e singura.
În centrul Brașovului, s-a deschis un patinoar care atrage sute de oameni, mai ales că, atât intrarea, cât și patinele, 200 de perechi sunt gratuite.
Femeie: „E minunat! Ne simțim bine cu familia, cu copiii!”
Târgul de Crăciun este la numai câțiva pași și trebuie bifat. Există agenții care organizează excursii de o zi, cu autocarul, până aici. Costă aproximativ 120 de lei, în funcție de distanță.
Turistă: „Mergem să mâncâm ceva, o să ne plimbăm cât mai mult.”
Turistă: „E super, nu am mai fost de 16 ani!”
De la aerul tare, de munte, sunt căutate apoi restaurantele din zonă. Cu un design aparte un local, abia deschis, promite seri de weekend cu petreceri și preparate alese.
Caius Covrig, proprietar restaurant: „Avem prețuri pentru toți de la 30-40 lei, dar avem și platouri de vită și de fructe de mare la câteva sute de lei.”
În Poiana Brașov, alte restaurante sunt cunoscute deja pentru meniurile cu specific tradițional.
Cheltuiala pentru un weekend la Brașov, cu cazare, mese la restaurant, schi și alte distracții se ridică la 1000 de lei de persoană.
Aceasta, este, de altfel, suma maximă pe care o alocă 80% dintre români vacanței de iarnă, după cum arată un sondaj recent.
Cu un asemenea buget, 73% spun că nu vor pleca în concediu, iar 7% își vor petrece zilele libere la rude.