Ultima zi de vară, perfectă pentru munte. Românii luat cu asalt parcurile de aventură sau au copt legume pentru iarnă
Your browser doesn't support HTML5 video.
Alții s-au mulțumit doar cu o plimbare prin natură. Iar cei mai harnici au copt legume pentru iarnă.
Cele 25 de grade Celsius din termometre i-au scos la plimbare pe cei aflați la munte. Turiștii au luat cu asalt parcurile de aventură, unde și-au testat limitele la înălțime.
Tată: ”Mai urcă o treaptă, așa, urcă-te! Așa, tati, bravo! Acum iei prima carabină, cea neagră".
”Fetiță: E foarte tare, e foarte distractiv aici. Reporter: Ce îți place cel mai mult aici? Fetiță: Îmi place că mă pot cățăra și că mă pot da pe tiroliană".
Cu inima strânsă, un bărbat din București și-a încurajat copilul de 8 ani la fiecare pas.
Vasile Munteanu: ”Încercă să facă un traseu. Îi dau indicații că nu a făcut niciodată și nu se descurcă prea bine".
Turist: ”Am venit să ne aventurăm un pic. Încerc să mă relaxez în natură, să mă bucur de soare".
Turiștii au putut alege unul dintre cele 16 trasee cu dificultate diferită.
Laurențiu Cristian, șef operator parc de aventură: "Cel mai ușor, avem galben 1, este un traseu pentru copilași de 8-11 anișori, dar inclusiv și pentru cei mari care vor să își învingă o teamă de înălțime sau frica de înălțime. Iar cel mai greu traseu avem traseul negru, care parcurge undeva la 17 jocuri, la o înălțime de peste 25 de m în cel mai înalt punct".
”Trecem la un grătar, la o cărniță””Turist străin: Acesta este unul simplu. Reporter: Este prima dată când veniți aici? Turist străin: Aici da, în alte țări, nu. O să merg la cel mai greu".
Pentru 3 ore de adrenalină, adulții plătesc 110 lei, iar copiii 100. Oamenii au testat și o tiroliană care traversează lacul.
”Turist: Foarte intens. Reporter: E o experiență altfel? Turist: Totală. Având în vedere că e prima dată când încerc".
Însă, pentru unii, vizita la munte a însemnat doar o plimbare prin Brașov sau o tură cu barca pe lac. Asta, în timp ce alții se pregătesc intens pentru iarnă. Au încins grătarele și au copt legumele. Loc a fost și pentru carne.
”Coacem ardei, am copt vinete mai devreme și după aia trecem la un grătar, la o cărniță".
"Curăț vinetele, le pregătim pentru iarnă, le băgăm în pungi și le pun la ladă".
Cei care vor să vină la munte în perioada următoare, trebuie să știe că o cameră dublă la un hotel este mai ieftină, de astăzi, cu 10 la sută.