Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O vară plină de evenimente pentru iubitorii de festivaluri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Va fi o vară plină de evenimente pentru iubitorii de festivaluri. Fie de muzică electronică, fie cele tihnite, de nișă. Organizate în sate pitoreşti şi dedicate teatrului sau jazzului, festivalurile atrag zeci de mii de oameni, mulţi şi din străinătate.

Oaspeţii se cazează şi mănâncă în gospodăriile sătenilor, fac drumeţii şi ascultă de la bătrâni legendele locurilor pitoreşti.

La Cristian, lângă Braşov, au început pregătirile pentru C'art fest care începe pe 15 iulie. Vor fi 7 zile de teatru, carte, muzica şi peste 250 de artişti. Anul trecut au venit 15000 de oameni ca să-i vadă pe Oana Pellea sau Gheorghe Zamfir.

Evenimentul creat de 7 tineri i-a impresionat pe turişti. Atât de tare că unii şi-au cumpărat teren pentru case de vacanţă. Multe locuri de cazare sunt ocupate deja. Un concac săsesc din 1852 este arhiplin. Turiştii au plătit peste 70 de euro pe noapte. ”Oferim şi o experiență culinară extraordinară într un restaurant amenajat într-o fostă șură chiar”, explică Lucian Benea, reprezentant resort. Pe 15 august, în satul Eibenthal din Mehedinţi, începe Festivalul "Banat" de muzică rock şi folk. Cei 183 de localnici aşteaptă miile de cehi. Cei care nu mai prind cazare în case, vor sta la cort. Acorduri de pian, de chitară, saxofon vor răsuna din 12 iulie, în satul pitoresc, Gărâna, în munţii din Caraș Severin. ”Natura e atât de generoasă încât poate oferi drumeţii, plajă şi baie în lacurile care înconjoară zona, lumea nu se plictiseşte”, a transmis Marius Giura, directorul festivalului. Abonamentul pentru 4 zile costă 300 de lei, iar pentru o singură zi biletul costă 85 de lei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citește și
iCEE.fest 2018
iCEE.fest 2018. Peste 300 de elevi și studenți pot participa gratuit. Unde se pot înscrie

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult