Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Grecia plănuieşte limitarea numărului de vizitatori la Acropole. Care este motivul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vizitele la Acropolele din Atena, cel mai popular sit arheologic din Grecia, vor fi limitate începând de luna viitoare.  

Vor putea vizita Acropolele din Atena maximum 20.000 de vizitatori pe zi. Guvernul elen a anunțat că vizitele vor fi supuse unor limite de intrare variabile pe oră.

Ministrul Culturii, Lina Mendoni, a declarat că aceste controale sunt necesare pentru a preveni blocajele şi supraaglomerarea la situl din patrimoniul mondial UNESCO.

Până la 23.000 de persoane pe zi s-au înghesuit în complexul de monumente, în special grupuri mari care vizitau înainte de prânz.

„Este un număr uriaş. Evident, turismul este de dorit pentru ţară, pentru noi toţi. Dar trebuie să ne gândim cum un turism excesiv nu va dăuna monumentului”, a declarat Mendoni într-un interviu acordat reţelei de radio Real FM, conform news.ro. 

Citește și
Acropole sub zăpadă
Val de frig în mai multe țări ale lumii. Acropole sub zăpadă și ninsori abundente în Libia

Noile limite de intrare vor fi puse în aplicare în mod experimental începând cu 4 septembrie, urmând să intre în vigoare permanent de la 1 aprilie 2024, a precizat ministrul.

Nu va exista nicio limită privind durata vizitelor, deşi Mendoni a declarat că persoanele care vin cu tururi organizate sau de pe vasele de croazieră, ce reprezintă aproximativ 50% din numărul zilnic de vizitatori, petrec în medie 45 de minute în sit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult