Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Misiunea spațială a lui Elon Musk a fost amânată cu 17 minute înainte de lansare. Când va avea loc

Your browser doesn't support HTML5 video.

NASA și SpaceX au amânat mult așteptata lansare istorică a navetei către Stația Spațială Internațională, din cauza vremii proaste.

Cu doar 17 minute înainte de lansare, primul zbor al unei nave spaţiale americane private, cu echipaj uman, a fost amânat din cauza vremii proaste până sâmbătă.

Capsula Crew Dragon, propulsată de o rachetă Falcon 9, ambele construite de compania SpaceX, deţinută de Elon Musk, urma să decoleze aseară la ora 23,33 de minute, ora României, de la centrul spaţial Kennedy din Florida, cu destinația Staţia Spaţială Internaţională.

Capsula cu doi astronauţi NASA la bord urma să decoleze de pe aceeaşi platformă care a trimis primul om pe lună, în 1969, şi de unde a plecat şi ultimul zbor spaţial american, în 2011.

În acel an au fost oprite misiunile navetelor spaţiale şi de atunci astronauţii americani au ajuns în spaţiu cu rachete ruseşti. Până acum, doar trei ţări din lume au trimis rachete cu echipaj uman în spaţiu: Rusia, Statele Unite ale Americii şi China.

Citește și
Angajații Centralei Nucleare de la Cernavodă au fost izolați din cauza coronavirusului
Statul român rupe acordul cu gigantul chinez CGN pentru proiectul reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Dacă operațiunea ar fi avut succes, ar fi fost pentru prima oară când o companie privată ar fi trimis oameni în spaţiu.

Compania a testat o capsulă în urmă cu un an, când a transportat echipamente către staţia spaţială.

Capsula a fost distrusă accidental în timpul unor teste la sol, ceea ce a întârziat considerabil eforturile de a trimite şi un echipaj în spaţiu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult