Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Calitatea ascunsă care ne face mai atractivi în ochii celorlalți. Concluziile surprinzătoare ale unui studiu

Știința a stabilit care este principala calitate la care suntem atenți atunci când ne căutăm un partener de viață. În mod surprinzător, nu este vorba despre aspectul fizic sau de umor, ci despre blândețea de care dăm dovadă în relațiile interumane.

„Prosocialitatea, datorită rolului său esențial în relațiile umane, influențează în mod unic evaluările atractivității fizice”, explică cercetătorii de la Universitatea Tel Aviv care au făcut un studiu pe această temă, notează Daily Mail.

Studiile anterioare au scos la iveală o serie de factori care influențează frumusețea fizică. Printre aceștia se numără simetria facială, cochetăria și încrederea în sine. Cu toate acestea, până în prezent, impactul bunătății asupra frumuseții fizice a fost în mare parte neexplorat.

„Într-o societate care prețuiește aspectul, înțelegerea factorilor care influențează evaluarea frumuseții este importantă”, au subliniat oamenii de știință.

„Am examinat modul în care prosocialitatea - definită ca acțiuni care aduc beneficii celorlalți, cum ar fi cooperarea și bunătatea, afectează evaluarea frumuseții”, au explicat cercetătorii.

În studiu lor, cercetătorii au efectuat o serie de experimente care au implicat un total de 4 192 de participanți. Participanților le-au fost prezentate fotografii ale unor bărbați sau femei zâmbitori, alături de descrieri ale acestora.

Descrierile includeau diferite atribute, cum ar fi lucrul la o cantină pentru săraci (indicând faptul că persoana era amabilă), umorul și inteligența. După ce participanții au văzut imaginile și descrierile, aceștia au fost rugați să evalueze cât de atrăgătoare li se păreau persoanele din fotografii. Rezultatele au arătat că, în toate experimentele, persoanele prosociale au fost evaluate ca fiind mai frumoase fizic.

În mod surprinzător, cercetătorii au constatat, de asemenea, că proscialitatea a avut un efect mai mare asupra frumuseții decât umorul sau inteligența.

„În timp ce alte trăsături de personalitate au meritele lor, acest studiu demonstrează că prosocialitatea influențează semnificativ evaluările frumuseții mai mult decât alte trăsături pozitive, cum ar fi umorul sau inteligența”, a explicat echipa. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult