Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șapte jucători de rugby s-au retras din competiție după ce au refuzat să poarte un tricou cu simboluri LGBT

Șapte jucători din liga australiană de rugby s-au retras de la un meci după ce au refuzat să poarte un tricou cu simboluri LGBT.  

Conform Sky News, conducerea clubului Manly Warrigah Eaglez admite faptul că jucătorii nu au fost consultați corespunzător. Reprezentanții clubului își cer scuze pentru orice „disconfort și durere” pe care ar fi putut să le simtă comunitatea LGBT.

Se pare că jucătorii de rugby au refuzat să poarte tricourile imprimate cu steagul LGBT din motive religioase și culturale. Echipamentul tradițional al echipei a fost înlocuit cu tricouri imprimate cu dungi colorate și cu guler curcubeu.

Antrenorul Des Hasler a sărit în apărarea jucătorilor, spunând că vinovați de acest incident sunt reprezentanții clubului.

Pentru că jucătorii nu pot alege ce tricou să poarte, având în vedere că întreaga echipă trebuie să fie îmbrăcată cu același echipament, cei șapte jucători de rugby care au refuzat tricoul LGBT s-au retras din meci.

Citește și
parada LGBT, New York
GALERIE FOTO. Zgomotul unor petarde a stârnit panică în timpul paradei LGBT din New York

„Acceptăm decizia lor. Acești tinei sunt puternici în credințe și în convingerile lor și le vom oferi spațiul și sprijinul de care au nevoie. Intenția tricoului a fost de a sprijini promovarea și drepturile omului legate de gen, rasă, cultură, abilități și mișcări LGBTQ. Din păcate, execuția a ceea ce s-a dorit a fi o inițiativă extrem de importantă a fost slabă. Au existat puține consultări între părțile interesate”, a declarat Hasler.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult