Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CSKA 1948 - FCSB 0-1, în primul meci din turul doi preliminar al Conference League. Victorie la limită pentru roș-albaștri

FCSB a început miercuri cu dreptul aventura europeană, după ce a învins cu 1-0 pe CSKA 1948 la Sofia, în turul doi preliminar al Conference League. Returul va avea loc peste o săptămână, pe 3 august, la București.  

Știrile PRO TV au transmis în format LIVE UPDATE cele mai importante evenimente de la meciul pe care FCSB l-a disputat miercuri seara, de la ora 20.30, la Sofia.

FCSB a învins cu 1-0 pe CSKA 1948 la Sofia, în primul meci din turul doi preliminar al Europa Conference League. Singurul gol al partidei a fost marcat de Florinel Coman, în minutul 28, după ce a reluat în plasă mingea respinsă de portarul Naumov, la şutul-centrare al lui Olaru.

Vicecampioana României a fost echipa mai bună, a construit mai mult în prima repriză şi şi-a creat ocazii bune de gol, scrie Agerpres. Prima oportunitate a venit în min. 17, când Şut a tras de la 25 m, dar Naumov a respins. Gazdele au replicat în min. 21, prin Pedrinho, care a trimis din lovitură liberă de la 25 m, dar Târnovanu a fost la post.

Repriza a doua, mult mai echilibrată

După ce a deschis scorul, FCSB a avut şansa de a se desprinde, dar Olaru a tras puţin alături de la circa 25 de metri (36). Bulgarii au fost aproape de egalare (37), după o eroare a lui Ov. Popescu, dar Dawa l-a blocat foarte bine pe Pedrinho. Bucureştenii au mai ratat o dată prin Olaru (40), cu un şut imprecis din marginea careului. Repriza secundă a fost una mai echilibrată, dar cu multe greşeli de ambele părţi. FCSB a avut ocazia de a se desprinde pe tabelă, dar Coman a şutat pe lângă ţintă de la 20 de metri (55). O gafă mare a lui Creţu i-a pus pe contraatac pe sofioţi, dar în cele din urmă Târnovanu s-a opus golului la şutul din unghi al lui Vutov (65). FCSB şi-a mai creat o situaţie bună, prin Edjouma (81), al cărui şut de la 17 metri a fost blocat de Petrov. Ultima ocazie notabilă a gazdelor a fost ratată de Thalis (90), al cărui şut din întoarcere a fost prins de Târnovanu. În min. 72, arbitrul a întrerupt jocul pentru circa cinci minute, din cauza unor probleme la instalaţia de nocturnă.

Citește și
Charalambous
Elias Charalambous: Florinel Coman este cel mai bun jucător din România
Dacă trece de CSKA 1948, FCSB va juca împotriva danezilor de la Nordsjaelland

Partida din manşa secundă va avea loc pe 3 august, la Bucureşti, pe Stadionul ''Arcul de Triumf'' (21:30), urmând să fie condusă de albanezul Juxhin Xhaja. Dacă va trece de bulgarii de la ŢSKA 1948, FCSB va avea o adversară dificilă în turul al treilea preliminar al competiţiei, vicecampioana Danemarcei, FC Nordsjaelland, roş-albaştrii urmând să joace primul meci pe teren propriu, în data de 10 august, iar manşa secundă în deplasare, pe 17 august.

Min. 90: Sunt 9 minute de prelungiri.

Min. 73: Arbitrii întrerup meciul după ce nocturna stadionului cedează.

Min. 46: A început repriza a doua.

Min. 45: FCSB conduce cu 1-0 la pauză, după o primă repriză bună. 

Min. 28: Florinel Coman deschide scorul pentru FCSB!

Min. 1: Începe meciul!

UPDATE Echipele de start pentru meciul în care FCSB întâlneşte formaţia bulgară ŢSKA 1948, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa Conference League la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Naţional ''Vasil Levski'' din Sofia:

ŢSKA 1948: 29. Daniel Naumov - 24. Erdenis Gurishta, 87. Simeon Petrov, 5. Heliton (căpitan), 4. Miki Oracev - 22. Reian Daskalov, 21. Emil Ţenov - 10. Gheorghi Rusev, 13. Stoian Stoicikov, 8. Pedrinho - 9. Vidar Kjartansson. Antrenor: Miroslav Kosev.

Rezerve: 1. Aleksandar Madjarov, 33. Ghenadi Ganev - 7. Thalis, 11. Birsent Karagaren, 19. Rooney Wankewai, 20. Antonio Vutov, 23. Emil Viaciki, 31. Tom Rapnouil, 39. Parvizcion Umarboev, 92. Pierre-Daniel Nguinda, 99. Radoslav Kirilov.

FCSB: 32. Ştefan Târnovanu - 23. Ovidiu Popescu, 5. Joyskim Dawa, 6. Denis Haruţ, 33. Risto Radunovic - 25. Alexandru Băluţă, 8. Adrian Şut, 27. Darius Olaru - 98. Andrei Cordea, 9. Andrea Compagno, 7. Florinel Coman. Antrenor: Elias Charalambous.

Rezerve: 99. Andrei Vlad - 2. Valentin Creţu, 3. Ionuţ Panţîru, 10. Octavian Popescu, 11. David Miculescu, 16. Mihai Lixandru, 18. Malcom Edjouma, 22. Valentin Gheorghe, 28. Alexandru Pantea, 80. Eduard Rdaslavescu.

Arbitru: Luca Pairetto; arbitri asistenţi: Marco Bresmes, Pasquale Capaldo; al patrulea oficial: Giovanni Ayroldi (toţi din Italia)

Observator UEFA pentru arbitri: Kenneth William Clark (Scoţia); Delegat UEFA: Per Svaerd (Suedia)

CSKA 1948 Sofia a încheiat sezonul precedent pe locul trei cu 64 de puncte. După 35 de etape disputate în primul eșalon al Bulgariei, clubul a înregistrat 17 victorii, 13 rezulttate de egalitate și cinci înfrângeri, scriu cei de la Sport.ro.

De cealaltă parte, FCSB a terminat ediția 2022/23 a Superligii României pe locul doi cu 46 de puncte.

Bulgarii au transferat 11 jucători, FCSB doar 4

După 10 etape disputate în play-off-ul campionatului, echipa lui Elias Charalambous a obținut cinci victorii, două remize și trei eșecuri.

În această fereastră de transferuri, bulgarii au adus la echipă 11 jucători și au promovat doi juniori de la echipa a doua. FCSB, în schimb, a realizat doar patru mutări în perioada curentă de mercato.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult