Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Să am mâncare și pachet la grădiniță”. Cazul dureros al unei familii cu 4 copii din Iași. Locuiesc într-o casă dărăpănată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu 4 copii locuiesc într-o casă dărăpănată din Iași, pe care cu greu o încălzesc și abia au ce pune pe masă. Este povestea dureroasă a doi părinți care, cu lacrimi în ochi, spun că au nevoie de ajutor pentru a le putea oferi micuților un viitor.

Cea mai mare dorință a lor este să aibă un cămin.

În casa care stă să se prăbușească, din comuna Țibana, își duc traiul cei patru copii, cu vârste cuprinse între 3 luni și 15 ani, și părinții lor. Familia împarte două camere și, în ciuda condițiilor care pentru mulți ar fi inumane, mama se străduiește să fie curățenie.

Paula Dumbravă, mamă: „Nu avem lemne, nu avem apă, nu avem nimic. Spațiul este foarte mic, ne descurcăm foarte greu. Noi nu avem casa noastră. Tot timpul a fost așa, am stat pe unde am apucat”.

Reporter: Care sunt nevoile urgente?

Gheorghe Gavril, tatăl: „O locuință, undeva mai aproape de oraș să ma pot descurca mai ușor cu munca, asta ar fi cel mai de folos”.

Reporter: Reușiți să le asigurați hrana?

Gheorghe Gavril, tatăl: „Cât de cât, nu în totalitate, dar supraviețuim”.

În timp ce tatăl muncește pe unde apucă, pentru a pune totuși ceva pe masă, cei doi băieți mai mari își ajută mama la treburile casnice.

Reporter: Tu după ore muncești foarte mult.

Emanuel, băiatul de 15 ani: „Da, aduc apă, tai lemne. Trebuie să cărăm apa tocmai de la vale ca să poată să spele mama”.

Alex, băiat de 9 ani: „Nu avem mâncare”.

Reporter: Ce îți lipsește acum?

Alex, băiat de 9 ani: „O casă, să fie cald și bine”.

Reporter: Aici nu este?

Alex, băiat de 9 ani: „Nu, e frig, apa e departe”.

Și fetița de cinci are două dorințe arzătoare.

Reporter: Ce îți dorești tu?

Georgiana, fetița de 5 ani: „O căsuță mică și să-mi fie cald în ea”.

Reporter: Acum nu e cald?

Georgiana, fetița de 5 ani: „Nu. Și să am mâncare multă și pachet la grădiniță, să mă poată trimită mami la grădiniță”.

Când mama a adus pe lume al patrulea copil, familia a ajuns în atenția Asociației Glasul Vieții, fondată de preotul Dan Damaschin din Iași. Voluntarii caută acum o soluție pentru a găsi o casă pentru cei patru micuți și părinții lor. Oamenii care vor să întindă o mâna de ajutor o pot face printr-o donație către ONG.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult