Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primăria Municipiului București vrea să împrumute 500 de milioane de lei de la bănci pentru a plăti căldura

Primarul general Nicușor Dan vrea să împrumute jumătate de miliarde de lei de la bănci pentru a plăti căldura bucureștenilor din această iarnă.

Primăria Municipiului București (PMB) a lansat o procedură de achiziție prin care vrea să contracteze un împrumut bancar de 500 milioane lei pentru a-și plăti datoriile către Termoenergetica, operatorul sistemului centralizat de încălzire din Capitală pe care îl controlează, în vederea asigurării funcționării sistemului de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat în sezonul rece 2022-2023, scrie Profit.

Instituția estimează că se va împrumuta la un cost de circa 80,7 milioane lei plus TVA.

Primăria condusă de Nicușor Dan vrea un credit pe 3 ani, cu perioadă de tragere de 3 luni (cu posibilitate de prelungire), cu dobândă calculată la indicele ROBOR la 3 luni plus marjă și fără comisioane. Data limită de depunere a ofertelor este 14 decembrie.

Premierul a spus că nu sunt bani la buget pentru datoriile Termoenergetica

Citește și
calorifer
Termoenergetica Bucureşti începe furnizarea căldurii în noaptea de marţi spre miercuri

În documentația de atribuire este menționată ″situația dificilă a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în Municipiul București, ca urmare a evoluției defavorabile a unor factori interdependenți, de natură tehnică și economică″.

Inițiativa a devenit posibilă după ce Guvernul a majorat cu jumătate de miliard de lei plafonul legal de împrumuturi posibil a fi contractate de către PMB anul acesta, prin cea mai recentă OUG de rectificare bugetară.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat pe 15 noiembrie că nu sunt bani la buget pentru a-i da lui Nicușor Dan ca să plătească datoriile Termoenergetica, iar primarul general trebuia să rezolve până acum problema termiei în București.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult