Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Centenarul Unirii, sărbătorit de studenți, la Galați. Basarabenii au pregătit meniuri speciale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Centenarul Unirii Basarabiei cu România a fost sărbătorit şi în campusul ”Alexandru Ioan Cuza” din Galaţi.

La evenimentul intitulat "Basarabia culinară", au participat, pe lângă studenţi, şi militari dintr-un batalion de infanterie. Limba Soacrei sau Cușma lui Guguță sunt câteva dintre bunătăţile de peste Prut, care au fost savurate de cei prezenţi.

Petrecerea a avut loc în campusul studenţesc din Galaţi, unde studenţii au sărbătorit Unirea Basarabiei cu România. Aceştia s-au întrecut în reţete tradiţionale, păstrate doar în Moldova. "Asta e o mâncare tradiţională, se numeşte Limba soacrei la noi. Este vânat cu roşii şi un pic de maioneză", își prezintă preparatul un tânăr. În încercarea de a le impresiona pe studente, băieţii au intrat şi ei în bucătărie. Iar studenţii nu au fost singuri. Alături de ei au gătit şi militarii de la Batalionul 300 infanterie mecanizată Galaţi.

"Fasole pusă la fiert, prăjeală făcută cu ceapă, ardei, roşii şi condimente - piper, cimbru, foi de dafin, sare - călite, puse peste fasole şi lăsat să iarba la foc încet", descrie bucătarul meniul.  Şi desertul a fost tot unul tradiţional Moldovenesc. "Plăcinte ca la sudul Moldovei. La desert avem clătitele cu vişine, care se numesc la noi Cuşma lui Guguţa", spune o studentă.

Petrecerea organizată de Clubul Studenţilor Basarabeni "Ştefan cel Mare şi Sfânt" are o tradiţie de 17 ani.

Citește și
centenar, marea unire
Parlamentul de la Bucureşti declară “legitimă” dorinţa cetăţenilor moldoveni de a se uni cu România

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult