Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cei mai buni luptători de la trupele speciale din țară s-au întrecut la un concurs, în Oarba de Mureș. Cine a câștigat

Your browser doesn't support HTML5 video.

400 de ”mascați” de la Poliție, Jandarmerie, SRI și armată au încercat să arate, în ultimele zile, că sunt cei mai buni în intervenții.  

Au participat la un concurs în Oarba de Mureș, unde au avut de trecut probe de tragere, de tactică și de anduranță.

"Hai băieți, hai! Apleacă-te!".

Pentru a trece această probă cu brio, mascații din trupele de intervenție au avut nevoie de o condiție fizică foarte bună. Timp de patru zile, aceștia și au testat limitele.

Subcomisar de poliție Ștefan George, șef de grup detașamentul 2: ”Scopul este testarea calităților care determină un luptător în forțele speciale și aici vorbim de determinare, pasiune, spirit de echipă, vorbim de o pregătire fizică foarte bună, vorbim despre tragere cu armamentul, practic asta încercăm să testăm și să asimilăm bune practici de la ceilalți. Probele te-au scos din zona de confort, practic duc limitele peste normal, fiecare competitor își descoperă limitele ca să poată să facă față misiunilor la care participă în mod curent”.

Concurenții au avut de parcurs trasee solicitante, iar probele le-au testat spiritul de echipă. Însă acest spirit de echipă nu a fost de-ajuns. A fost nevoie de multă concentrare și curaj.

Citește și
autostrada soarelui
Haos pe Autostrada Soarelui. Cozi uriașe de mașini, circulația oprită dinspre București spre Constanța și trupe speciale
Concursul a fost câștigat de ”mascații” din Mureș

Zamfir Bogdan, subinspector de poliție organizator: ”Cele patru probe au fost în diferite medii, în mediul acvatic, am urcat dealuri, au fost probe de atenție, de curaj”. 

Alexandra Luca, purtător de cuvânt IPJ Mureș: ”Concurenții au participat la probe de anduranță fizică, de tragere cu arma din dotare, de trecerea diferitelor obstacole în abordarea cărora le-a fost pusă la încercare atenția, concentrarea, dar și capacitatea de gestionare a unei situații deosebite”.

Chestor de poliție Marcel Simion, vicepreședinte Corpul Național al Polițiștilor: ”Am decis să organizăm această competiție cu cei mai buni dintre cei mai buni ai profesiei noastre. Suntem în prezența a 400 de polițiști, reprezentanți ai tuturor structurilor speciale de intervenție din inspectoratele județene de poliție”.

Anul acesta, cupa a fost câștigată de polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Mureș. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult