Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O asistentă din Bacău a salvat viețile a cinci oameni și dincolo de moarte. Unde au ajuns organele ei

Your browser doesn't support HTML5 video.

O asistentă din județul Bacău a salvat viețile a cinci oameni și dincolo de moarte. Femeia a suferit un puseu de tensiune și a fost internată la Terapie Intensivă.

Cum nu s-a mai putut face nimic pentru ea, familia a acceptat ca organele să-i fie donate unor pacienți cu diverse afecțiuni. Femeia de 50 de ani a ajuns în stare gravă la spitalul din Moinești. Era în comă avansată, după ce i s-a rupt un vas de sânge la nivelul capului.

Corina Dascălu, medic ATI: „Din nefericire, evoluția a fost una nefavorabilă pentru dumneaiei, ruptura acelui anevrism a provocat o hemoragie intracerebrală masivă”

Internată la Terapie Intensivă, asistenta a intrat în moarte cerebrală și nu a mai putut fi salvată. Familia ei a fost de acord să-i doneze organele și, astfel, a salvat cinci pacienți.

Adrian Cotârleţ, manager Spitalul Municipal din Moinești: „O echipă complexă din medici ATI s-a ocupat de acest caz, în momentul în care resursele terapeutice au fost depășite, am avut o discuţie cu familia și port un respect deosebit acestei familii care a fost de acord cu aceasta prelevare.”

Citește și
teodosie
ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”

Prelevarea organelor a fost făcută de o echipă internațională de medici la spitalul din Moinești.

Raluca Neagu, coordonator regional centrul de transplant Moldova: „Era eligibilă pentru toate organele. Cordul are niște criterii mult mai restrictive decât alte organe, cei din Croația au considerat că au un potențial primitor, probabil aveau o situație limită.”

Operația complexă a durat 6 ore. Organele urmează să ajungă la cei cinci pacienții din țară și străinătate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult