Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mergeti la medic anual. Povestea lui Florin Calinescu despre problemele de sănătate ale pielii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Anual, este recomandată cel puțin o vizita la medicul dermatolog, singurul care poate face o examinare de specialitate a pielii.

În cadrul consultației se verifică tot corpul cu un dermatoscop, lupă care ajută medicul să vadă structura pielii în zonele considerate suspecte.

Dermatologul poate face fotografii pentru a monitoriza anumite leziuni la consultațiile viitoare. Un control complet de piele durează între 10 și 20 de minute.

Pacienții români se luptă cu decizia de a face o biopsie a bolilor de piele pentru că asociază această metodă de investigare cu obținerea unui diagnostic de cancer. Deși în dermatologie, biopsia este o analiză frecventă, utilizată ca mijloc de identificare corectă a peste 3000 de afecțiuni ale pielii.

Florin Călinescu nu este doar personaj în această campanie de informare și conștientizare și susținător al screeningului de piele.

Citește și
Mihaela Leventer
Biopsia, singura procedură care furnizează un diagnostic de certitudine. Împreună, putem SKINba lumea în bine

Este unul dintre pacienții care s-a confruntat cu probleme de sănătate ale pielii, care s-a confruntat cu propriile temeri și pe care și le-a învins.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult