Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cartofii prăjiți cresc riscul de anxietate și de depresie, potrivit unui nou studiu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cartofii prăjiți sunt în topul preferințelor culinare pentru mulți. Dar un studiu realizat de o echipă de cercetători din China s-ar putea să le dea de gândit.  

Potrivit unor oameni de știință din China, un consum mai mare de alimente prăjite, în special cartofi prăjiți, crește riscul de anxietate și depresie.

Specialiștii au ajuns la această concluzie după ce au testat peste 140.000 de persoane cu vârste de peste 11 ani.

Rezultatele au arătat că unii participanți la studiu au prezentat un risc cu 12% mai mare de anxietate, și cu 7% mai mare de depresie, în comparație cu persoanele care au stat departe de mâncarea prăjită.

Efectele au fost mai pronunțate în rândul bărbaților tineri. Cu toate astea, unii experți care studiază nutriția, pun la îndoială studiul.

Citește și
mc donalds rusesc
„McDonald's-ul” din Rusia anunță că a rezolvat problema penuriei de cartofi. „Gustos și atât” își redeschide restaurantele

Ei spun că rezultatele sunt preliminare, și că nu este clar dacă alimentele prăjite sunt cele care au declanșat problemele, sau dacă persoanele care suferă de depresie sau de anxietate apelează la alimentele prăjite pentru confort.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult