Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima reacție a lui Ciolacu după lovitura primită de PNL: ”Democraţia funcţionează încă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus luni că decizia Curţii Constituţionale cu privire la desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier demonstrează că "democraţia funcţionează încă în România".

"Să vedem comunicatul de presă şi apoi motivarea, apoi o să venim cu un punct de vedere. (...) Eu nu am văzut acest lucru (că desemnarea lui Ludovic Orban ca premier a fost neconstituţională - n.r.), aştept comunicatul oficial al Curţii şi, nu în ultimul rând, motivarea şi vom vedea. Mă bucură că democraţia funcţionează încă în România", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă PSD ia în calcul să strângă o majoritate parlamentară şi să intre la guvernare, Ciolacu a răspuns: "Nu".

El a mai spus că strategia PNL de a îl propune pentru a doua oară pe Ludovic Orban premier şi a nu-l susţine în Parlament, s-a dovedit a fi neconstituţională şi l-a pus pe preşedintele Klaus Iohannis "într-o situaţie jenantă".

"De această dată, se pare că a câştigat democraţia din România, iar CCR a decis în spiritul Constituţiei. (...) Nu poţi să desemnezi o persoană să ocupe funcţia de prim-ministru care nu este susţinută de către nicio forţă politică - nici măcar un parlamentar nu a spus că va vota pentru domnul Orban. Spiritul Constituţiei este clar, desemnezi o persoană pentru a ocupa funcţia de prim-ministru şi a crea o majoritate având măcar declarativ acest scop. Strategia PNL s-a dovedit nu una proastă şi ridicolă, s-a dovedit a fi neconstituţională.

Citește și
Raluca Turcan
Turcan: Este posibil ca luni să nu se poată face primul pas spre anticipate

Într-o şedinţă de partid nu poţi să vii cu o propunere către preşedintele României pentru a fi desemnată o persoană prim-ministru şi tot în aceeaşi şedinţă de partid să hotărăşti că nu vei vota cu acea persoană. Chiar este o situaţie jenantă şi au pus şi preşedintele României într-o situaţie jenantă, de a desemna o persoană pe care nu îşi doreau să o voteze", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că PSD va aştepta ca preşedintele Klaus Iohannis să îşi exercite atribuţiile constituţionale.

Ciolacu a precizat că social-democraţii nu vor mai face o propunere de prim-ministru în cazul în care preşedintele îi cheamă la consultări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult