Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Klaus Iohannis, primit oficial în Ungaria de Katalin Novak. ”Este absolut necesară evitarea gesturilor controversate”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a ajuns, miercuri, într-o vizită oficială în Ungaria, la invitaţia preşedintelui Katalin Novák.  

Este prima vizită a unui preşedinte român la Budapesta în ultimii 14 ani, Traian Băsescu fiind ultimul șef de stat din România care a mers în Ungaria, în anul 2009.

Administraţia Prezidenţială a transmis că "vizita are loc în contextul unei dinamici crescute a contactelor la nivel înalt, după vizita oficială efectuată de preşedintele Katalin Novák la Bucureşti, în septembrie 2022, şi participarea la cel de-al 8-lea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări, găzduit de preşedintele Românei în septembrie 2023".

Iohannis a declarat, la Budapesta, că în discuţiile cu omologul său ungar, Katalin Novak, a exprimat disponibilitatea deplină a autorităţilor române de a acţiona pentru consolidarea dialogului şi a cooperării bilaterale, spunând că "este absolut necesară evitarea gesturilor unilaterale sau controversate".

Citește și
Klaus Iohannis, Volodimir Zelenski
Discursul lui Iohannis alături de Zelenski: "România va continua sprijinul pentru Ucraina, inclusiv cel de tip militar"

"Vizita mea astăzi la Budapesta, la invitaţia doamnei preşedinte Katalin Novak, constituie un semnal important privind dezvoltarea viitoare a relaţiei noastre bilaterale. (...) Am exprimat disponibilitatea deplină a autorităţilor române de a acţiona pentru consolidarea dialogului şi a cooperării bilaterale şi de a oferi şi mai multă substanţă parteneriatului strategic dintre ţările noastre. România urmăreşte ca acest dialog să aibă o dinamică pozitivă, de dezvoltare şi aprofundare, în interesul tuturor cetăţenilor noştri, indiferent de originea lor etnică. România promovează o abordare deschisă, transparentă, pragmatică, bazată pe încredere reciprocă. Cred cu tărie că este absolut necesară evitarea gesturilor unilaterale sau controversate", a spus Iohannis în cadrul declaraţiei de presă comune, potrivit Agerpres.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult