Modifica setarile cookie
Toate categoriile

FOTO. Gestul făcut de Ciolacu cu Gabriela Firea, de față cu toți, în ședința în care a anunțat demisia ministrului Budăi

Premierul Marcel Ciolacu nu dă semne că ar intenționa să îi ceară Gabrielei Firea să demisioneze din funcția de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.  

În plin scandal al ororilor care au fost dezvăluite de presă în azilele de îngrijire a persoanelor vârstnice din județul Ilfov, Ciolacu, care este și președinte al Partidului Social Democrat, s-a purtat joi dimineață - la începutul ședinței de Guvern - ca un ”gentleman” cu colega sa de partid, Gabriela Firea.

Primul lucru pe care l-a făcut premierul atunci când a intrat în sala de ședințe a Guvernului, unde se aflau toți miniștrii săi, a fost să se ducă la Gabriela Firea și să ... o pupe pe obraz.

Cel mai probabil, liderul PSD i-a urat ”La mulți ani” Gabrielei Firea, care a împlinit joi, 13 iulie, vârsta de 51 de ani.

Citește și
azilele groazei
Sora Gabrielei Firea a fost şefa unui serviciu care a făcut şapte anchete în căminele groazei. Reacţia ministrului Familiei

De ziua ei, ministrul Egalității de Șanse a restricționat comentariile pe pagina oficială de Facebook, una dintre cele mai urmărite conturi de socializare din rândul politicienilor români, cu peste 571.000 de ”abonați”.

Numele Gabrielei Firea este vehiculat intens în scandalul provocat de ”azilele groazei” din Ilfov, însă, potrivit unor surse, social-democrații au preferat să nu pună prea mare presiune pe ea chiar de ziua ei. Pe de altă parte, europarlamentarul REPER Dacian Cioloș afirmă că lui Marcel Ciolacu îi este frică să o demită pe Gabriela Firea.

În schimb, i-au cerut lui Marius Budăi să demisioneze din funcția de ministru al Muncii.

O demisie în cazul Gabrielei Firea ar urma să fie anunțată săptămâna viitoare, mai spun surse din interiorul partidului.

Ligia Gheorghe, o apropiată şi consilier al ministrului Familiei Gabriela Firea, al cărei nume apare în legătură cu acest caz şi care este martor în dosar, a cerut suspendarea din funcţie.

Centrul de Investigaţii Media şi Buletin de Bucureşti au scris că Nela Vica Andrieş, fostă Vrânceanu, sora Gabrielei Firea, a fost şefă la Asistenţa Socială locală din Voluntari chiar în perioada în care aveau loc abuzurile asupra vârsnicilor şi persoanelor cu dizabilităţi din cele trei centre la care marţi au avut loc descinderi DIICOT.

Imediat după dezvăluirile făcute de jurnalişti la începutul anului, sora ministrului Firea s-a transferat şi acum lucrează la DGASPC Ilfov.

În replică, în urmă cu câteva zile, Firea a afirmat că se încearcă discreditarea sa prin implicarea numelui său în ancheta DIICOT de la centrele pentru vârstnici, având în vedere viitoarea candidatură la Primăria Capitalei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult