Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dacian Cioloş: Este de datoria Guvernului şi a preşedintelui să nu rateze încă o dată şansa aderării la Schengen

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a afirmat, miercuri, că este de datoria Guvernului şi a preşedintelui Klaus Iohannis "să nu rateze încă o dată şansa cetăţenilor români de a circula fără controale între statele membre".

"Votăm azi, în Parlamentul European, a cincea rezoluţie în care cerem aderarea României la Schengen. Toţi europarlamentarii români şi-au făcut treaba şi au pus presiune pentru ca întreg Parlamentul să fie de partea României. Comisia Europeană este pentru aderarea României. E de datoria Guvernului condus de Marcel Ciolacu şi a preşedintelui României să nu rateze încă o dată şansa cetăţenilor români de a circula fără controale între statele membre", a transmis Cioloş, printr-o declaraţie de presă.

Potrivit fostului premier, "fereastra de oportunitate se tot închide" cu cât se apropie mai mult alegerile europarlamentare.

"Anul trecut, deşi domnii Ciucă şi Ciolacu nu şi-au asumat vina, am pierdut pe mâna noastră. Faptul că domnii Aurescu şi Bode nu mai sunt în Guvern arată că, fără să o spună public, chiar şi liderii coaliţiei au înţeles ce nu a funcţionat. Fac acum un apel către Marcel Ciolacu să nu se joace cu şansele cetăţenilor români încă o dată şi să ceară ajutorul dacă nu se pricepe", a afirmat Dacian Cioloş.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult