Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coaliția PSD-PNL fierbe. Unii dintre liderii PNL îi acuză pe social-democrați că pregătesc fraudarea alegerilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Decizia PNL de a rupe coaliția cu social-democrații, dar de a păstra guvernarea stârnește discuții aprinse în partidul lui Nicolae Ciucă.

Oameni din eșalonul doi al formațiunii susțin că partidul ar trebui să rupă de tot colaborarea cu PSD și să plece din Guvern.

De cealaltă parte, premierul spune că și el își va da demisia dacă rămâne fără minștrii PNL. Deranjat de afirmațiile din ultima vreme ale lui Marcel Ciolacu, liderul PNL Nicoale Ciucă ar fi afirmat în fața colegilor din partid că nu a mai vorbit cu președintele PSD și că nici nu are de gând să-i mai răspundă la telefon. Unii dintre liderii PNL îi acuză pe social-democrați că pregătesc fraudarea alegerilor și o alianță la guvernare cu AUR. Marcel Ciolacu, președinte PSD: "E în seria de tâmpenii spuse în timpul campaniei. Sunt niște lozinci care au funcționat prin anii 92, 96 uitând că suntem în 2024„.

Reporter: Vă veți da demisia dacă PNL iese de la guvernare?

Ciolacu: ”Categoric. Am anunțat foarte clar că prim-ministru nu va fi de la PSD. Și acest lucru o să-l fac după alegeri”. Florin Roman, deputat PNL: ”E foarte drăguț cum înțelege domnia sa doar că e dragoste din-asta cu năbădi - dânsul își arată afecțiunea, iar cei cu care stă în casă ne înjură de dimineață până seara”. Liberalii spun că afirmația lui Marcel Ciolacu este una demagogică atât timp cât nu există o altă majoritate parlamentară din rândul căreia președintele să desemneze premierul, dar și că șeful statului ar fi nevoit să-l propună tot pe liderul PSD. În PNL tot mai multe voci susțin că este compromițător pentru partid să mai rămână alături de PSD chiar și pentru două luni. Florin Roman, deputat PNL: ”Sunt liberali care vor să iasă de la guvern, sunt liberali care vor să continuăm”.

Reporter: Inclusiv dintre miniștri?

Roman: ”Nu i-am întrebat, dar la urma urmei asta e partea frumoasă a PNL, că există dezbateri”. Între timp, Elena Lasconi a anunţat că moţiunea de cenzură este scrisă şi a făcut un apel către toate forţele politice democratice parlamentare să o semneze.

Moţiunea a fost numită "Democraţia - în pericol. Economia - distrusă. Românii - sărăciţi. Guvernarea Ciolacu trebuie să se încheie! Nu tot ei!". Pe de altă parte, liderul AUR, George Simion a anunțat că vine în ajutorul USR. George Simion, președinte AUR: ”Am strâns semnăturile, am venit și cu o variantă de text, nu ne cramponăm. Dacă USR acceptă semnăturile noastre, ar putea fi depusă luni și votată miercuri”. Ca să fie demis guvernul, este nevoie însă de toate voturile parlamentarilor PNL plus ale altor 20 de nemulțumiți de guvernare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult