Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski, despre un nou acord de sprijin: Pregătim noi acorduri pentru Ucraina cu partenerii europeni, mai ales cu Germania

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminica aceasta că Kievul lucrează la un alt acord cu Germania care prevede să ofere sprijin ţării sale ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina în urmă cu peste doi ani, relatează dpa.

"Pregătim noi acorduri pentru Ucraina cu partenerii europeni, mai ales cu Germania, cu privire la măsuri suplimentare de ajutor", a declarat Zelenski duminică seara, în discursul său zilnic adresat naţiunii. El nu a oferit detalii cu privire la natura unui posibil acord. Kievul "pregăteşte, de asemenea, cu meticulozitate un acord bilateral de securitate între ţara noastră şi Statele Unite", a adăgat preşedintele ucrainean. Zelenski anunţase deja la sfârşitul lunii aprilie că Kievul şi Washingtonul lucrează la un acord bilateral de securitate, ca parte a eforturilor sale continue de a se asigura că ţara afectată de război primeşte sprijin pe termen îndelungat. Statele Unite au fost cel mai important aliat al Ucrainei care se confruntă cu avansul forţelor ruse în sudul şi estul ţării, precum şi cu bombardamentele care au loc aproape în fiecare noapte. Ucraina a încheiat, de asemenea, pacte bilaterale de securitate cu Marea Britanie, Germania şi Franţa. Acordurile au în vedere perspectiva unui ajutor financiar şi militar pentru următorii ani. Nicio ţară nu a oferit încă garanţii de securitate, însă acordul cu Statele Unite ar urma să schimbe acest lucru. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult