Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Xi Jinping le-a transmis șefilor securității naționale din China să se pregătească pentru "cele mai grave scenarii"

Liderul chinez Xi Jinping le-a cerut celor mai importanți responsabili ai securității naționale să se gândească la "cele mai grave scenarii" și să se pregătească pentru "mări furtunoase".

Anunțul președintelui Chinei a fost făcut în timp ce Partidul Comunist de guvernământ își intensifică eforturile de a contracara orice amenințare internă și externă percepută.

"Complexitatea și dificultatea problemelor de securitate națională cu care ne confruntăm acum au crescut semnificativ", a declarat Xi Jinping, marți, la o reuniune a Comisiei de securitate națională a partidului, a relatat agenția de știri de stat Xinhua, potrivit CNN.

"Trebuie să aderăm la gândirea de jos și la gândirea celui mai rău scenariu și să ne pregătim să trecem prin testele majore ale vânturilor puternice și ale valurilor aspre, și chiar ale mărilor periculoase și furtunoase", a adăugat Xi.

Cele mai recente ordine severe din partea lui Xi vin în contextul în care Beijingul se confruntă cu o serie de provocări, de la o economie în dificultate la ceea ce consideră a fi un mediu internațional din ce în ce mai ostil.

Citește și
Xi Jinping
Promisiunea făcută Rusiei de președintele chinez Xi Jinping. Mesajul transmis la întâlnirea cu premierul rus
Xi Jinping cere modernizarea sistemului și capacităților de securitate națională

În fața a ceea ce el a numit o situație "complexă și gravă", Xi a declarat că țara sa trebuie să accelereze modernizarea sistemului și capacităților sale de securitate națională, cu accent pe eficientizarea acestora în "lupta reală și utilizarea practică".

De asemenea, el a cerut Chinei să avanseze în construirea unui sistem de monitorizare a riscurilor de securitate națională și de avertizare timpurie, să îmbunătățească educația în domeniul securității naționale și să îmbunătățească gestionarea securității datelor și a inteligenței artificiale.

De la venirea la putere, în urmă cu un deceniu, Xi a făcut din securitatea națională o paradigmă-cheie care impregnează toate aspectele guvernării chineze, spun experții.

El a extins conceptul de securitate națională pentru a acoperi totul, de la politică, economie, apărare, cultură și ecologie până la spațiul cibernetic. Se extinde de la marea adâncă și regiunile polare la spațiu, precum și la big data și inteligența artificială.

"Totul în China lui Xi este securitate națională și există o concentrare tot mai intensă pe o mai bună coordonare a securității și a dezvoltării, partea de securitate câștigând, se pare, în fața celei economice", a scris Bill Bishop, un observator de lungă durată al Chinei, în buletinul informativ Sinocism.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult