Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vladimir Putin: Occidentul nu a reușit să divizeze societatea rusă

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luni că Occidentul nu a reușit să divizeze societatea rusă, în ciuda "agresiunii sancțiunilor" impuse Rusiei și cetățenilor săi.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE  

Potrivit lui Putin, poporul rus a dat dovadă de "unitate" ca "niciodată înainte", subliniind că încercările de a distruge societatea din interior au eșuat. De asemenea, Putin a menționat că toate mecanismele folosite pentru a-și sprijini cetățenii în fața sancțiunilor ar trebui să funcționeze "fără probleme" la toate nivelurile, potrivit Baha.com.

În timpul ședinței consiliului de administrație de la Procuratura Generală, președintele a declarat, că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a oprit un "grup terorist" care plănuia atacuri care vizau jurnaliști ruși proeminenți.

SUA, o nouă avertizare din partea Rusiei

Altfel, Rusia a avertizat Statele Unite împotriva trimiterii de noi arme în Ucraina, a declarat ambasadorul Moscovei la Washington.

Citește și
Australia le cere locuitorilor săi să se pregătească de război. ”Oameni ca Hitler nu sunt o născocire. Azi îl avem pe Putin”
Australia le cere locuitorilor săi să se pregătească de război. ”Oameni ca Hitler nu sunt o născocire. Azi îl avem pe Putin”

"Am subliniat inacceptabilitatea acestei situaţii când Statele Unite varsă arme în Ucraina şi am cerut încetarea acestei practici", a declarat Anatoli Antonov într-un interviu la canalul de televiziune Rossia 24, informează Agerpres, citând Reuters.

Antonov a spus că a trimis o notă diplomatică oficială Washingtonului exprimând îngrijorările Rusiei. El a adăugat că astfel de livrări de arme din Statele Unite vor agrava şi mai mult situaţia.

Şeful diplomaţiei Washingtonului şi secretarul american al apărării s-au întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski la Kiev duminică seară, promiţând o nouă asistenţă în valoare de 713 milioane de dolari pentru guvernul lui Zelenski şi alte ţări din regiune temându-se de agresiunea rusă.

La începutul lunii aprilie, preşedintele american Joe Biden a anunţat o asistenţă militară suplimentară de 800 milioane de dolari pentru Ucraina, extinzând sistemele furnizate pentru a include artilerie grea.

Zelenski a solicitat Occidentului mai multe arme

Zelenski a cerut liderilor americani şi europeni să livreze Kievului arme grele şi echipamente. Mii de persoane au fost ucise şi milioane strămutate de când Rusia a trimis trupe în Ucraina la 24 februarie în ceea ce ea numeşte "operaţiune militară specială" pentru "demilitarizarea" ţării vecine.

Invazia Ucrainei de către Rusia la 24 februarie a ucis mii de persoane, a strămutat milioane şi a ridicat temeri asupra unei confruntări mai ample între Rusia şi Statele Unite - de departe cele mai mari două puteri nucleare ale lumii.

Preşedintele Vladimir Putin spune că "operaţiunea militară specială" în Ucraina este necesară deoarece Statele Unite folosesc Ucraina pentru a ameninţa Rusia şi Moscova trebuie să se apere împotriva persecuţiei vorbitorilor de limbă rusă.

Ucraina şi Occidentul declară că Rusia a început un război neprovocat de agresiune, aminteşte Reuters.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult