Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În ce ţară se va prăbuși racheta chinezească, potrivit ultimelor calcule

Your browser doesn't support HTML5 video.

Rămășițele celei mai mari rachete chinezești urmează să reintre în atmosferă în prima parte a zilei de duminică, potrivit unui centru de cercetare spațială ce este finanțat de guvernul Statelor Unite, transmite Reuters.

UPDATE 13:20 Potrivit estimărilor făcute de experţi militari americani citaţi de CNN, resturile rachetei vor cădea în Asia centrală, mai precis în Turkmenistan.

Racheta Long March 5B a fost lansată pe 29 aprilie de la baza aerospațială din Wenchang, aceasta transportând modulul Tianhe care va deveni spațiul de locuit al viitoarei spații stațiale a Chinei.

Publicația China Global Times controlată de guvernul chinez a scris că racheta Long March 5B se va prăbuși probabil în apele internaționale.

Ultimele calcule ale Aerospace Corporation arată că racheta va reintra în atmosferă duminică, ora 07.19 (ora României) plus minus 8 ore.

Citește și
Racheta chinezească în derivă stârnește îngrijorare. Ce spun experții despre posibilitatea de prăbușire în zone locuite
Racheta chinezească uriaşă a scăpat complet de sub control şi ar putea lovi oriunde. Care este cel mai rău scenariu

Potrivit ”predicției în cunoștință de cauză”, punctul de reintrare ar fi în apropierea insulei nordice a Noii Zeelande, dar acesta totuși poate fi și pe câteva rute ce acoperă o mare parte de glob.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult