Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un român a dispărut pe o plajă din Lefkada. Căutările au fost întrerupte din cauza condițiilor meteo neprielnice

O tânără din Craiova a cerut ajutor pe Facebook pentru găsirea unui bărbat dispărut în apele mării în cursul zilei de duminică, 10 iulie, în zona plajei Mylos din Lefkada.  

Românca a anunțat pe Facebook, luni, în jurul orei 21.00, dispariția bărbatului.

„Sper din suflet că mă puteți ajuta. Un bun prieten a dispărut ieri în apele plajei Mylos în jurul orei 18.00. Apelez la oricine poate da o mâna de ajutor. Este cineva care ne poate ajuta cu o barcă/elicopter/drone să îl căutăm? Va rog din suflet, orice ajutor este neprețuit! Mulțumesc mult!", a scris tânăra pe grupul de Facebook Forum Lefkada.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de Ambasada României la Atena, cetățeanul român înota, împreună cu alți cetățeni români, în zona plajei Milos/Lefkada și nu a reușit să revină la mal.

Plaja este sălbatică, neamenajată, considerată zonă periculoasă din cauza configurației fundului mării și a curenților puternici.

Citește și
Românii încep să vină cu autocarele din Grecia, după intrarea pe lista roșie. Și-au scurtat sejurul să evite carantina
Românii încep să vină cu autocarele din Grecia, după intrarea țării pe lista roșie. Și-au scurtat sejurul să evite caranti

Într-un răspuns oferit pentru Știrile Pro TV, Ministerul de Externe precizează că autoritățile elene au demarat, în cursul aceleiași zile, acțiunile de căutare și salvare.

Din cauza condițiilor meteo neprielnice, în special a vântului puternic și a valurilor mari, operațiunile au fost întrerupte, fiind reluate în cursul zilelor următoare, însă fără rezultat.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Atena, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media cu privire la dispariția, la data de 10 iulie 2022, a unui cetățean român în Lefkada, Republica Elenă. În acest context, reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă Poliția portuară și Garda de Coastă elene, pentru a obține informații oficiale cu privire la identitatea victimei, circumstanțele producerii incidentului și acțiunile de căutare și salvare a acesteia. (...)Ambasada României la Atena continuă dialogul cu autoritățile elene și cu familia cetățeanului român și acordă asistență consulară, în limita competențelor legale”, a transmis MAE într-un răspuns pentru Știrile Pro TV.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult