Grecia elimină restricțiile anti-pandemie în acest sezon. Vizitatorii nu mai au nevoie de certificat digital sau test negativ la frontieră.

Agențiile de turism de la noi anunță sute de chartere spre Grecia, dar spun că pachetele s-ar putea scumpi cu câteva procente.

Un milion de români ar putea petrece vacanța în Grecia

Ministrul grec al Turismului va ajunge săptămâna aceasta la noi în țară, pentru a discuta cu autoritățile despre cum să meargă un milion de români în vacanță în Grecia.

Românii ajunși în Grecia s-au distrat aseară, când au aflat de ridicarea restricțiilor. De acum nu mai există măsuri anti-pandemie nici în spațiile închise.

Român din Grecia: „Tavernele și restaurantele sunt deschise, se intră de acum fără limită de clienți, se intră fără certificat digital, sunt și mai mulți clienți, nici masca nu mai e obligatorie, este mult mai relaxant, inclusiv beach barurile, unele sunt pregătite, pe altele acum le pregătesc.”

Turiștii vor intra mai ușor în Grecia

Pentru a merge în vacanță în Grecia nu mai aveți nevoie nici de certificat de vaccinare, nici de test rapid. Măsura este valabilă până pe 31 august, când autoritățile elene vor decide dacă o vor prelungi.

O altă veste bună este că de anul acesta turiștii vor intra mai ușor cu mașina sau cu autocarul în Grecia. Dacă până acum erau două porți de intrare, de acum ar putea fi chiar cinci sau șase care vor reduce la cel mult 20 de minute timpul de așteptare la frontieră.

Așadar, nu mai aveți nevoie de nimic pentru a ajunge în Grecia. Ba da... de timp și bani. Iar autoritățile elene speră să le viziteze țara anul acesta peste 1.300.000 de români, câți erau în 2019, înainte de pandemie. Anul trecut, doar 600.000 de români au reușit să se bucure de o vacanță în Grecia din cauza restricțiilor.

Chartere către Grecia

La asta speră si agențiile de turism de la noi, care își vor suplimenta cursele charter spre Grecia.

Marius Berca, director agenție de turism: „Avem 17 zboruri charter pe săptămână, în tot sezonul vor fi 275 de zboruri, iar sunt opt chartere pe săptămână și undeva la 100 pe tot sezonul. Va fi un sezon foarte bun. În momentul acesta e deschisă Creta, iar în perioada următoare, începând cu 13 mai, dăm drumul la chartere pentru Corfu, Lefkada, Riviera, Thasos, Halkidiki, chartere autocar, iar în iunie dăm drumul la toate zborurile din toată țara.''

Prețurile vacanțelor în Grecia

Anul acesta însă Grecia ar putea fi mai scumpă. Pachetele de vacanță ar putea creste cu cinci până la 20 la sută din cauza scumpirilor în lanț, pentru toate destinațiile.

Dacă plecați de pildă în Corfu în iunie, cazarea și transportul cu avionul pornesc de la 450 de euro, iar în august de la 500 de euro.

Nunți în Grecia

Grecia rămâne în topul destinațiilor de vacanță pentru români și anul acesta, inclusiv pentru evenimente private. După anularea restricțiilor, numeroase cupluri au început să-și rezerve localuri și plaje pentru nunți, botezuri și aniversări. Printre viitorii miri care vor dansa în Grecia este și Andreea.

Mireasă: „Anul acesta în 4 iunie eu și viitorul meu soț vom avea nunta pe plajă în Grecia. Va fi un eveniment destul de restrâns, noi și familia noastră și prietenii. Suntem nerăbdători și respirăm ușurați că nu mai sunt restricții, iar asta ne oferă o relaxare”.

Organizator evenimente: „Anul acesta, cererea pentru nuntă pe plajă este cu 50 la sută mai mare față de anii anteriori, iar numărul evenimentelor deja planificate a crescut de patru ori față de 2019. Va fi un sezon plin în Grecia, plin de miri care vor spune ‘da’ pe plajă.”

Nici pentru călătoria în Italia nu mai este nevoie de certificat de vaccinare ori teste. Masca de protecţie nu mai e necesară în restaurantele şi magazinele din peninsulă, dar până pe 15 iunie rămâne obligatorie în transportul public, cinematografe și concerte în interior.