Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un inginer român a primit o condamnare grea în SUA, după ce a ucis un tânăr de 17 ani. Ce a transmis familiei victimei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un român stabilit în Statele Unite, care a înjunghiat mortal un tânăr de 17 ani pe un râu din Wisconsin și a rănit alte patru persoane, și-a aflat sentința.

Nicolae Miu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. După ce va ispăși întreaga pedeapsă, românul va fi supravegheat îndeaproape de autoritățile americane, alți șase ani.

Atenție, urmează scene cu un puternic impact emoțional.

Michael Waterman, judecătorul comitatului St. Croix: „Pentru primul cap de acuzare voi impune o perioadă inițială de detenție de 20 de ani, urmată de 6 ani de supraveghere prelungită”.

Cu mâinile și picioarele încătușate și îmbrăcat într-o uniformă de închisoare portocalie, Nicolae Miu a ascultat decizia judectorului cu ochii în pământ. Înainte de pronunțarea sentinței, românul a citit o declarație scrisă adesată victimelor și familiilor acestora.

Citește și
vladimir putin
Putin, invitat la summitul de pace pentru Ucraina, cu promisiunea că nu va fi arestat. Statul care i-a garantat siguranța

Nicolae Miu, românul condamnat pentru omor: „Aș vrea să încep prin a vă spune cât de rău îmi pare că Isaac nu mai este alături de voi. Sufletul îmi este frânt, inima îmi este împovărată. Nu voi mai fi niciodată la fel purtând o povară atât de grea”.

Ce le-a spus românul anchetatorilor

Bailey Hurley, reporter KSTP TV: „Mama lui Isaac i-a spus judecătorului, citez, „dreptatea pentru mine este să îmi recapăt fiul. Îi sunt recunoscătoare juriului pentru că a văzut adevărul”. Tatăl lui Isaac a cerut pedeapsa maximă pentru ca, citez, „Miu să putrezească în iadul pe care el însuși l-a creat”. Procurorii vin și ei cu alte afirmații. Spun că Miu și-a ieșit din minți în acea zi, pe acel râu, că putea preveni totul și nu a avut nicio remușcare”.

Karl Anderson, procurorul general al comitatului St. Croix din statul Wisconsin: „Nu a sunat la serviciul de urgență 911, nu a încercat să ajute niciuna dintre victime. Dacă oamenii legii nu ar fi reacționat prompt, Nicolae Miu ar fi putut să scape”.

Faptele s-au petrecut în urmă cu doi ani, pe un râu din statul Wisconsin. Incidentul a fost declanșat de o ceartă între inginerul român și mai mulți adolescenți, care îi reproșau că a fotografiat niște fetițe. În învălmășala care s-a creat, românul a scos un cuțit și i-a înjunghiat pe cinci dintre ei.

Un tânăr de 17 ani a murit. Românul le-a spus anchetatorilor că s-a simțit amenințat și a acționat în legitimă apărare. O probă-cheie la dosar a fost înregistrarea video cu un telefon mobil, care a surprins o mare parte din atacul mortal. În aprilie, un juriu l-a găsit vinovat pe Miu pentru șase capete de acuzare, între care „omor prin imprudență de gradul întâi, agresiune și punerea în pericol a siguranței publice”. În vârstă de 54 de ani, Nicolae Miu s-a născut în România și a emigrat în Statele Unite când era adolescent.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult