Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un avion militar al armatei SUA, plin cu soldați și echipament de luptă, a aterizat la Chișinău. Anunțul de la Washington

Un avion al armatei americane a aterizat, sâmbătă, la Chișinău. La bordul aeronavei militare s-au aflat soldați, dar și echipamente de apărare și medicale.

Ambasada SUA la Chișinău a transmis că o aeronavă de tip C-17 a Gărzii Naționale Aeriene din Carolina de Nord a aterizat sâmbătă dimineață pe Aeroportul din Chișinău pentru a sprijini exercițiul „Scutul păcii”. Aeronava a livrat, de asemenea, echipamente medicale și de apărare pentru a fi donate Ministerului Apărării, ca parte a asistenței prin grant americane.

Ambasada SUA la Chișinău a mai precizat că 35 de membri ai Gărzii Carolinei de Nord și ai Forțelor Aeriene ale SUA în Europa vor colabora cu ministerele Republicii Moldova pentru a implementa tactici de răspuns având ca scop asigurarea celei mai bune protecții cetățenilor moldoveni în cazul situațiilor de urgență civilă, notează PRO TV Chișinău.

SUA, „mândre” să colaboreze cu Rep. Moldova

„Statele Unite ale Americii sunt mândre să lucreze cu Guvernul și cetățenii Republicii Moldova pentru un viitor democratic, prosper și sigur”, se arată într-un comunicat de presă al misiunii diplomatice.

De partea cealaltă, Ministerul Apărării de la Chișinău a anunțat că exercițiul „Scutul păcii” se desfășoară începând cu anul 2009 și are ca scop evaluarea subunitățile Armatei Naționale în conformitate cu Conceptul Capabilităților Operaționale (OCC), care este o condiție obligatorie pentru participarea în operațiuni internaționale de menținere a păcii.

Citește și
F-16C
Un avion de luptă american s-a trezit cu temutul Suhoi în coadă, după o manevră provocatoare. Ce a urmat | VIDEO

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult