Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina susţine că a distrus „Ţezar Kunikov”, o mare navă rusă de debarcare | VIDEO

Forţele ucrainene au distrus miercuri o navă rusă de debarcare de mare capacitate, Ţezar Kunikov, în largul peninsulei ocupate Crimeea, a anunţat armata Kievului, care a publicat şi un videoclip cu momentul atacului.

Un post de ştiri ucrainean a publicat mai multe înregistrări video care arată o coloană de fum ridicându-se deasupra mării în largul coastei sudice a Crimeei, precum şi elicoptere care zboară deasupra mării. Potrivit presei ucrainene, nava a fost scufundată.

„Forţele armate ucrainene, împreună cu unitatea de informaţii a Ministerului Apărării, au distrus nava mare de debarcare Ţezar Kunikov. Aceasta se afla în apele teritoriale ucrainene în apropiere de Alupka în momentul loviturii”, a declarat armata ucraineană.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei, care anunţase anterior că a distrus şase drone în Marea Neagră.

Agenţia de informaţii a armatei ucrainene a declarat că nava de război rusă a fost atacată cu drone navale şi a publicat un videoclip cu momentul atacului.

Ucraina a folosit drone navale fără echipaj, pline de explozibili, pentru a ataca navele de război ruseşti în încercarea sa de a le alunga din părţile vestice ale Mării Negre, făcând posibilă deschiderea unui coridor de transport maritim de-a lungul unei rute-cheie pentru exporturi.

În decembrie, rachete de croazieră ucrainene au lovit o altă navă de război rusă folosită pentru debarcare, în Crimeea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult