Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trucul care te ajută să menții bananele proaspete mai mult timp. Ce spune un expert în nutriție

Bananele ar putea rezista mai mult dacă eviți greșeala obișnuită de a le arunca în bolul cu fructe, spune experta în nutriție Katherine Kyle de la Magical Life Fruit.  

Ea oferă cele mai bune sfaturi „pe care nimeni nu ți le spune” despre cum să păstrezi bananele departe de alte fructe pentru a preveni alterarea lor prematură, conform Mirror.

Katherine recomandă: „Păstrați bananele separat de toate celelalte fructe, inclusiv de alte banane coapte”.

Motivul? Fructele emit un gaz numit etilenă pe măsură ce se coc, iar asta poate cauza coacerea prematură a fructelor din apropiere, mai necoapte. Gazul de etilenă acționează ca un hormon de creștere la unele fructe, dar este de asemenea responsabil pentru accelerarea procesului de coacere când producătorii de etilenă sunt adunați împreună.

Cum să păstrezi bananele proaspete mai mult timp

Pentru a menține bananele într-o stare perfectă pentru o perioadă extinsă, concentrează-te pe codițele lor de unde se emite gazul de etilenă - și pur și simplu acoperă-le pentru a preveni înnegrirea.

Citește și
banane rusia
Criză de banane în Rusia. Cum a ajuns aici al cincilea cel mai mare importator mondial al acestui fruct

Katherine sugerează: „Principalul mod în care bananele se coc este prin eliberarea gazelor din codițe. Deci, dacă acoperi codițele, poți încetini procesul de coacere”.

Trucul este simplu: desparte bananele, înfășoară codițele în folie de plastic și nu îndepărta folia până când nu ești gata să te bucuri de ele. Această metodă ingenioasă ar putea adăuga încă două săptămâni la durata de viață a bananelor tale. Bananele rămân proaspete mai mult timp dacă sunt păstrate în condiții răcoroase și cu o bună circulație a aerului, așa că este cel mai bine să le scoți din ambalajul supermarketului și să le ții departe de surse de căldură, cum ar fi cuptoarele sau prăjitoarele de pâine.

Aplicarea sucului de citrice împiedică procesul de degradare enzimatică, prevenind înnegrirea sau înmuierea bananelor decojite.

Respectând aceste sfaturi de depozitare, bananele tale ar putea rămâne proaspete până la 15 zile în plus, ceea ce nu doar că ar duce la economisirea de bani la cumpărături, dar reduce și risipa alimentară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult