Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei români, printre străinii blocați în Noua Caledonie. Violențele continuă în teritoriul francez din Pacificul de Sud

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trei cetățeni români se numără printre cele câteva mii de străini blocați în Noua Caledonie din cauza suspendării zborurilor comerciale în arhipelag.

Consulatul României de la Paris monitorizează situația celor trei compatrioți și este pregătit să le acorde asistență la nevoie.

De cinci zile, cursele aeriene sunt anulate din cauza revoltelor care au cuprins acest teritoriu francez din Pacificul de Sud. Reluarea traficului este prevăzută pentru marți, dar totul depinde de evoluția situației de securitate.

Violențele, soldate cu patru decese și sute de arestări, au fost declanșate de o nouă lege care permite rezidenților francezi ce au trăit în Noua Caledonie cel puțin 10 ani să voteze în alegerile provinciale.

Unii lideri locali se tem că decizia va dilua votul comunității indigene, Kanak. Iar Guvernul de la Paris a decretat stare de urgență pe insulă și a trimis, acolo geniști și sute de polițiști, pentru a recâștiga controlul asupra capitalei Noumea. Răzvrătiții au incendiat sedii de firme și mașini au jefuit magazine și, au instalat baricade rutiere cu dispozitive explozive.

Citește și
Noua Caledonie
Noua Caledonie a respins prin referendum independenţa de Franţa. Reacţia președintelui Emmanuel Macron

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult