Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Transnistria a decretat cod roșu de pericol terorist

Your browser doesn't support HTML5 video.

Regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova a instituit cod roșu de pericol terorist.  

Decizia a fost luată în cadrul ședinței așa-zisului Consiliu de Securitate al Transnistriei, anunță presa din stangă Nistrului, citată de protv.md.

Potrivit sursei citate, un decret în acest sens urmează să fie semnat de așa-zisul lider de la Tiraspol, Vădim Krasnoselski.

De asemenea, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va convoca, marți, de la ora 13:00, Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană, conform  Moldpres.

Regiunea separatistă Transnistria a luat această decizie după ce marți dimineață au avut loc două explozii în localitatea Maiak, raionul Grigoriopo. În urma acestora, două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune au fost aruncate în aer. Din primele informaţii, turnurile din Maiac erau folosite de Federaţia Rusă pentru a transmite emisiuni de propagandă pe teritoriul ucrainean. Şi autorităţile separatiste din Transnistria au intrat în alertă: au decretat cod roşu de terorism şi au anunţat că vor lua măsuri pentru a apăra teritoriul Transnistriei. Incidentele au provocat panică, însă în rândul populaţiei. La punctele de trecere a frontierei cu Moldova s-au format cozi uriaşe de autoturisme. Incidentul are loc după ce, luni, la Tiraspol, sediul Comitetului Securității din Transnistria a fost atacat cu lansatoare de rachete. Ucrainenii susțin că de vină pentru aceste atacuri sunt rușii, care ar încerca să creeze tensiuni în regiune. În Transnistria sunt aproximativ 1500 de soldaţi ruşi. Tot aici se găseşte unul dintre cele mai mari depozite de muniţie din această parte a Europei.

Citește și
tiraspol explozie
Explozii în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol. A fost un atac cu un lansator de grenade

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult