Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara europeană în care câinii sunt folosiți pe post de salvamari. Avantajul pe care îl au față de oameni

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă ajungeți vara aceasta la plajă, în Italia, să nu vă mirați dacă dați nas în nas cu un salvamar mai puțin obișnuit. Câini special dresați vor intra în apă alături de oameni.

Iată-l pe Botch în acțiune. O scoate la mal pe stăpâna lui - salvamar de profesie. Este doar un exercițiu menit să îl țină în formă pe frumoasul labrador și să îl pregătească pentru situațiile de urgență.

Christian Vitale, comandantul autorității portuare: „Câinii au simțurile mai ascuțite în comparație cu oamenii, iar asta le permite să sesizeze atunci când un înotător este în pericol într-o mulțime, lucru mai dificil pentru noi, oamenii”.

Italienii pregătesc de ani buni Labradori, Golden Retrieveri și Terranova pentru operațiuni de salvare în apă. Se știe că sunt și foarte buni înotători.

Vara trecută, doi câini salvamar au ajutat un bărbat tras sub apă de curenți.

Citește și
caini pe lac
Au mers la pescuit și s-au întors cu 38 de câini pierduți. Pățania unor prieteni ieșiți cu barca pe lac

Francesco Chillé, salvamar: „Omul a intrat în panică fiindcă nu se putea întoarce singur la mal, așa că a trebuit să intervenim. Cu ajutorul labradorilor Perla și Argo, am reușit să ocolim curenții periculoși și să ajungem la mal, în ciuda valurilor puternice”.

Înainte să-și înceapă misiunea câinii trec printr-un amplu proces de dresaj într-un centru special. Acolo învață să recunoască semnalele transmise de un înotător ajuns la ananghie și cum să acționeze în consecință.

Stefano Biancone, șeful filialei din Roma a SICS: „Vin la noi specialiști din Germania, din Est, din Statele Unite ca să învețe cum să creeze un centru pentru pregătirea câinilor salvamari. Întreaga lume își dorește să învețe metodele noastre de dresaj”.

Pregătirea durează un an și jumătate, plus testul de final.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult