Schnauzer Pitic. Tot ce trebuie să știi despre această rasă de câini și la ce să fie atenți stăpânii

Schnauzer
Shutterstock

Schnauzer Pitic descinde dintr-o veche rasă de câini germani, harnici, folosiți în trecut pentru a trage căruțe, a aduna și a păzi animalele domestice și a vâna șobolani.

Astăzi, această rasă prietenoasă și isteață este un excelent animal de companie pentru familie, adaptabil la diferite medii. Schnauzer Pitici sunt câini mici, având în general o înălțime între 30 și 36 de cm și o greutate între 5 și 9 kg.

Îngrijirea unui Schnauzer Pitic

Schnauzer Pitic este un câine vioi și carismatic ce se poate adapta atât la viața într-un apartament din oraș, cât și la o fermă întinsă. Le place atât joaca, dar și un somn bun. Totuși, acești câini au nevoie totuși de cel puțin o oră de exerciții pe zi, precum și de stimulare mentală pentru a-și ține mintea activă ocupată. Le plac plimbările, jocurile interesante, agilitatea și învățarea de trucuri noi.

Sunt câini rezistenți, care, în ciuda părului facial prolific, nu lasă multă blană în jur. De fapt, Schnauzer Pitic pot fi buni pentru unele persoane cu alergii la câini, deși niciun câine nu este 100% hipoalergenic.

Schnauzer Pitic sunt în general câini sănătoși, cu o speranță de viață cuprinsă între 12-15 ani. Această rasă poate fi predispusă la anumite afecțiuni de sănătate.

Citește și
Cu cât erau plătiți mercenarii români care au fost uciși în Congo. Detalii despre atacul lansat de rebelii M23

Cataracta este o afecțiune care creează înnorarea lentilei ochiului, cauzând reducerea vederii și uneori orbirea. Aceasta este o afecțiune ereditară la această rasă, dar cataractele pot fi cauzate și de diabet sau traumatisme. O intervenție chirurgicală poate îndepărta cataracta și restabili vederea.

O afecțiune numită hiperlipidemie poate afecta, de asemenea, această rasă. Aceasta duce la creșterea nivelului de grăsimi din sânge și poate fi cauzată de tulburări endocrine, factori genetici, obezitate, medicamente și alte probleme de sănătate.

Schnauzer Pitic sunt predispuși la pancreatită. Aceasta apare atunci când pancreasul are o reacție inflamatorie și cauzează letargie, dureri abdominale, vărsături, deshidratare și lipsă de apetit.

Uneori, pancreatita poate duce la colaps și șoc, care pot fi fatale. Tratamentul depinde de gravitate și constă în primul rând în îngrijirea de suport și tratarea simptomelor.

Schnauzer

Dieta unui Schnauzer Pitic

Schnauzer Pitic, deși mici, au nevoie de o dietă echilibrată pentru a-i menține energizați pentru stilul lor de viață activ.

Adulții ar trebui hrăniți de două ori pe zi, deși puii pot fi hrăniți cu mese mici, mai frecvente (de trei sau patru ori pe zi) într-un program regulat.

Se recomandă hrănirea cu mâncare de calitate, cu un conținut de grăsimi cuprins între 10% și 15%. Ei necesită un echilibru sănătos de fibră, vitamine, grăsimi și proteine. Necesitățile calorice depind de vârsta, mărimea și nivelul de activitate al câinelui tău.

Schnauzerii supraponderali sunt mai predispusi la afecțiuni grave de sănătate. Ei adoră să mănânce și pot convinge cu ușurință proprietarul să îi hrănească excesiv la fiecare masă sau cu mai multe gustări pe tot parcursul zilei. Măsoară cantitățile și nu lăsa câinele să se hrănească singur sau să aibă acces la mâncare în mod liber.

Câinele ar trebui să primească toți nutrienții de care are nevoie în hrana sa. Medicul veterinar poate oferi îndrumări cu privire la necesitatea unor suplimente suplimentare.

Sfaturi de comportament și antrenament

Schnauzerii Pitici sunt câini inteligenți și vioi care iubesc oamenii. Aceștia sunt plini de energie, dar dornici să-și mulțumească familia, urmând indicații și comenzi. Cei bine dresați se înțeleg bine cu copiii și cu celelalte animale de companie din familie, devenind prieteni distractivi, scrie petmd.

Datorită originii lor dintr-o rasă de câini de muncă, mulți Schnauzeri se bucură să aibă o sarcină de îndeplinit.

Ar trebui să încerci să îți înscrii Schnauzerul Pitic la cursuri de sport canin, cum ar fi agilitatea sau competițiile de obediență, astfel încât să-și poată pune la treabă corpul și mintea.

Schnauzer

Comportamentul

Schnauzerii sunt câini alerți, ceea ce înseamnă că pot fi în special vocali și latră la vecini, livratori și veverițele din cartier.

În ceea ce privește lătratul la animalele din vecinătate, acești câini pot considera uneori că sunt mult mai mari decât sunt în realitate. Istoria lor ca și câini vânători de șobolani înseamnă că unii sunt mai predispuși să alerge după orice se mișcă, ceea ce poate să-i aducă ușor în necaz. Ei ar trebui întotdeauna ținuți în lesă sau într-o curte îngrădită când sunt afară, pentru a-i împiedica să fugă.

Schnauzerii adoră să-și mulțumească oamenii și sunt dispuși să fie antrenați în diferite tipuri de activități.

Odată ce puiul tău de Schnauzer Pitic învață bazele cum ar fi "șezi" și "stai," încearcă să-i înveți trucuri mai complexe sau cum să parcurgă un traseu de agilitate.

Atâta timp cât folosești feedback pozitiv și faci sesiuni distractive, câinele tău va adora provocarea.

Îngrijirea blăniței

Pentru a menține aspectul bine-îngrijit al unui Schnauzer Pitic, blana lor de lungime medie și firavă necesită multă îngrijire, atât din partea proprietarilor lor, cât și din partea unui frizer profesionist.

Această rasă nu necesită îngrijire specială a pielii, cu excepția faptului că proprietarii trebuie să fie atenți la uscăciunea pielii, zgârieturi sau alte anomalii.

Discută cu medicul veterinar dacă observi ceva îngrijorător legat de pielea câinelui tău.

Ei au o blană dublă - un strat superior firav deasupra unui strat subțire și moale. Aceștia necesită tundere regulată pentru a-și menține părul sănătos și mustața în ordine. Ei ar trebui să fie duși la un frizer profesionist cel puțin o dată la opt săptămâni.

Perierea cel puțin o dată pe săptămână ajută, de asemenea, la prevenirea nodurilor și a încurcăturilor din blană.

Mustața caracteristică a acestui câine poate necesita mai multă întreținere decât restul corpului, deoarece se poate decolora de la mâncat sau jucat.

Proprietarii de animale de companie trebuie să acorde o atenție specială părului din jurul ochilor unui astfel de câine, deoarece acesta poate bloca vederea câinelui.

Stăpânii trebuie să curețe urechile câinelui cu un produs de curățare specific pentru câini de fiecare dată când acesta este în contact cu apă, cum ar fi după o baie sau un înot. Altfel, umiditatea poate rămâne blocată în canalele lor și poate cauza o infecție.

Acești câini doresc atenție și prezența familiei lor și nu ar trebui lăsați singuri să se distreze singuri toată ziua.

Părinții și familia unui Schnauzer Pitic trebuie să aibă suficient timp pentru a petrece cu noul lor prieten.

Trebuie să trăiască ca parte a familiei lor, mergând unde merg ei, făcând ceea ce fac ei.

Dacă te ocupi de ei, aceștia sunt prietenoși și adaptați, făcându-i potriviți pentru multe tipuri de familii. Cu suficient exercițiu și atenție, aceștia devin un membru al familiei extrem de iubit și integrat.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Gafă uriașă a Ucrainei înaintea meciului cu România! Ce apare pe tricouri
FOTO Gafă uriașă a Ucrainei înaintea meciului cu România! Ce apare pe tricouri
Citește și...
Effie Awards 2024 anunță caștigătorii! 57 de premii (inclusiv Grand Effie) au fost decernate la Gala Effie 2024
Effie Awards 2024 anunță caștigătorii! 57 de premii (inclusiv Grand Effie) au fost decernate la Gala Effie 2024

Campania “Wrong Labelling” a câștigat Grand Effie, proiect semnat de Aqua Carpatica Flavours și Cohn & Jansen Creative Network. Client: Valvis Holding.

Baza militară antică ce ar confirma povestea biblică cu „îngerul Domnului care a ucis într-o noapte 185 de soldați asirieni”
Baza militară antică ce ar confirma povestea biblică cu „îngerul Domnului care a ucis într-o noapte 185 de soldați asirieni”

Cercetătorii au descoperit o bază militară antică care ar putea confirma o poveste biblică despre îngerii lui Dumnezeu care ar fi respins un atac asupra Ierusalimului.

Expert în longevitate: Cel mai important lucru pe care tinerii pot să-l facă pentru a trăi mai mult
Expert în longevitate: Cel mai important lucru pe care tinerii pot să-l facă pentru a trăi mai mult

Nu trebuie să așteptăm până trecem de 50 de ani pentru a începe să adoptăm obiceuri care să ne prelungească viața, spune un expert.

Recomandări
Cum puteți rămâne fără banii de concediu. Pățania unui român care a crezut că plătește hotelul
Cum puteți rămâne fără banii de concediu. Pățania unui român care a crezut că plătește hotelul

Dacă va rezervați bilete de avion sau la hotel în această perioadă, mare atenție când faceți plata.

Liderii UE discută despre posturile de conducere în cadrul unui summit cu miză mare. Funcțiile par a fi stabilite
Liderii UE discută despre posturile de conducere în cadrul unui summit cu miză mare. Funcțiile par a fi stabilite

Liderii Uniunii Europene vor dezbate luni, la Bruxelles, obiectivele politice pentru următorii cinci ani, de la apărare la economie, şi vor discuta pe cine să plaseze în posturile de conducere din UE după alegerile europene.

LIVE TEXT | România - Ucraina, de la ora 16:00, la EURO 2024, în direct pe PRO TV și VOYO. Echipele probabile
LIVE TEXT | România - Ucraina, de la ora 16:00, la EURO 2024, în direct pe PRO TV și VOYO. Echipele probabile

Echipa națională de fotbal a României va debuta, luni, 17 iunie, de la ora 16:00, la EURO 2024. "Tricolorii" vor întâlni Ucraina la Munchen, în Grupa E, iar meciul va fi transmis în direct de PRO TV și VOYO.