Schnauzer Pitic. Tot ce trebuie să știi despre această rasă de câini și la ce să fie atenți stăpânii

Schnauzer
Shutterstock

Schnauzer Pitic descinde dintr-o veche rasă de câini germani, harnici, folosiți în trecut pentru a trage căruțe, a aduna și a păzi animalele domestice și a vâna șobolani.

Astăzi, această rasă prietenoasă și isteață este un excelent animal de companie pentru familie, adaptabil la diferite medii. Schnauzer Pitici sunt câini mici, având în general o înălțime între 30 și 36 de cm și o greutate între 5 și 9 kg.

Îngrijirea unui Schnauzer Pitic

Schnauzer Pitic este un câine vioi și carismatic ce se poate adapta atât la viața într-un apartament din oraș, cât și la o fermă întinsă. Le place atât joaca, dar și un somn bun. Totuși, acești câini au nevoie totuși de cel puțin o oră de exerciții pe zi, precum și de stimulare mentală pentru a-și ține mintea activă ocupată. Le plac plimbările, jocurile interesante, agilitatea și învățarea de trucuri noi.

Sunt câini rezistenți, care, în ciuda părului facial prolific, nu lasă multă blană în jur. De fapt, Schnauzer Pitic pot fi buni pentru unele persoane cu alergii la câini, deși niciun câine nu este 100% hipoalergenic.

Schnauzer Pitic sunt în general câini sănătoși, cu o speranță de viață cuprinsă între 12-15 ani. Această rasă poate fi predispusă la anumite afecțiuni de sănătate.

Citește și
Cum alegem pepenele copt. Metoda cu care un fermier garantează acuratețe de 99%: „Cotorul verde este primul semn”

Cataracta este o afecțiune care creează înnorarea lentilei ochiului, cauzând reducerea vederii și uneori orbirea. Aceasta este o afecțiune ereditară la această rasă, dar cataractele pot fi cauzate și de diabet sau traumatisme. O intervenție chirurgicală poate îndepărta cataracta și restabili vederea.

O afecțiune numită hiperlipidemie poate afecta, de asemenea, această rasă. Aceasta duce la creșterea nivelului de grăsimi din sânge și poate fi cauzată de tulburări endocrine, factori genetici, obezitate, medicamente și alte probleme de sănătate.

Schnauzer Pitic sunt predispuși la pancreatită. Aceasta apare atunci când pancreasul are o reacție inflamatorie și cauzează letargie, dureri abdominale, vărsături, deshidratare și lipsă de apetit.

Uneori, pancreatita poate duce la colaps și șoc, care pot fi fatale. Tratamentul depinde de gravitate și constă în primul rând în îngrijirea de suport și tratarea simptomelor.

Schnauzer

Dieta unui Schnauzer Pitic

Schnauzer Pitic, deși mici, au nevoie de o dietă echilibrată pentru a-i menține energizați pentru stilul lor de viață activ.

Adulții ar trebui hrăniți de două ori pe zi, deși puii pot fi hrăniți cu mese mici, mai frecvente (de trei sau patru ori pe zi) într-un program regulat.

Se recomandă hrănirea cu mâncare de calitate, cu un conținut de grăsimi cuprins între 10% și 15%. Ei necesită un echilibru sănătos de fibră, vitamine, grăsimi și proteine. Necesitățile calorice depind de vârsta, mărimea și nivelul de activitate al câinelui tău.

Schnauzerii supraponderali sunt mai predispusi la afecțiuni grave de sănătate. Ei adoră să mănânce și pot convinge cu ușurință proprietarul să îi hrănească excesiv la fiecare masă sau cu mai multe gustări pe tot parcursul zilei. Măsoară cantitățile și nu lăsa câinele să se hrănească singur sau să aibă acces la mâncare în mod liber.

Câinele ar trebui să primească toți nutrienții de care are nevoie în hrana sa. Medicul veterinar poate oferi îndrumări cu privire la necesitatea unor suplimente suplimentare.

Sfaturi de comportament și antrenament

Schnauzerii Pitici sunt câini inteligenți și vioi care iubesc oamenii. Aceștia sunt plini de energie, dar dornici să-și mulțumească familia, urmând indicații și comenzi. Cei bine dresați se înțeleg bine cu copiii și cu celelalte animale de companie din familie, devenind prieteni distractivi, scrie petmd.

Datorită originii lor dintr-o rasă de câini de muncă, mulți Schnauzeri se bucură să aibă o sarcină de îndeplinit.

Ar trebui să încerci să îți înscrii Schnauzerul Pitic la cursuri de sport canin, cum ar fi agilitatea sau competițiile de obediență, astfel încât să-și poată pune la treabă corpul și mintea.

Schnauzer

Comportamentul

Schnauzerii sunt câini alerți, ceea ce înseamnă că pot fi în special vocali și latră la vecini, livratori și veverițele din cartier.

În ceea ce privește lătratul la animalele din vecinătate, acești câini pot considera uneori că sunt mult mai mari decât sunt în realitate. Istoria lor ca și câini vânători de șobolani înseamnă că unii sunt mai predispuși să alerge după orice se mișcă, ceea ce poate să-i aducă ușor în necaz. Ei ar trebui întotdeauna ținuți în lesă sau într-o curte îngrădită când sunt afară, pentru a-i împiedica să fugă.

Schnauzerii adoră să-și mulțumească oamenii și sunt dispuși să fie antrenați în diferite tipuri de activități.

Odată ce puiul tău de Schnauzer Pitic învață bazele cum ar fi "șezi" și "stai," încearcă să-i înveți trucuri mai complexe sau cum să parcurgă un traseu de agilitate.

Atâta timp cât folosești feedback pozitiv și faci sesiuni distractive, câinele tău va adora provocarea.

Îngrijirea blăniței

Pentru a menține aspectul bine-îngrijit al unui Schnauzer Pitic, blana lor de lungime medie și firavă necesită multă îngrijire, atât din partea proprietarilor lor, cât și din partea unui frizer profesionist.

Această rasă nu necesită îngrijire specială a pielii, cu excepția faptului că proprietarii trebuie să fie atenți la uscăciunea pielii, zgârieturi sau alte anomalii.

Discută cu medicul veterinar dacă observi ceva îngrijorător legat de pielea câinelui tău.

Ei au o blană dublă - un strat superior firav deasupra unui strat subțire și moale. Aceștia necesită tundere regulată pentru a-și menține părul sănătos și mustața în ordine. Ei ar trebui să fie duși la un frizer profesionist cel puțin o dată la opt săptămâni.

Perierea cel puțin o dată pe săptămână ajută, de asemenea, la prevenirea nodurilor și a încurcăturilor din blană.

Mustața caracteristică a acestui câine poate necesita mai multă întreținere decât restul corpului, deoarece se poate decolora de la mâncat sau jucat.

Proprietarii de animale de companie trebuie să acorde o atenție specială părului din jurul ochilor unui astfel de câine, deoarece acesta poate bloca vederea câinelui.

Stăpânii trebuie să curețe urechile câinelui cu un produs de curățare specific pentru câini de fiecare dată când acesta este în contact cu apă, cum ar fi după o baie sau un înot. Altfel, umiditatea poate rămâne blocată în canalele lor și poate cauza o infecție.

Acești câini doresc atenție și prezența familiei lor și nu ar trebui lăsați singuri să se distreze singuri toată ziua.

Părinții și familia unui Schnauzer Pitic trebuie să aibă suficient timp pentru a petrece cu noul lor prieten.

Trebuie să trăiască ca parte a familiei lor, mergând unde merg ei, făcând ceea ce fac ei.

Dacă te ocupi de ei, aceștia sunt prietenoși și adaptați, făcându-i potriviți pentru multe tipuri de familii. Cu suficient exercițiu și atenție, aceștia devin un membru al familiei extrem de iubit și integrat.

Articol recomandat de sport.ro
Exclusă din lotul pentru Paris, după ce a fost prinsă fumând şi consumând alcool
Exclusă din lotul pentru Paris, după ce a fost prinsă fumând şi consumând alcool
Citește și...
O nouă seară de distracție la Electric Castle. 20% dintre participanți sunt din afara țării
O nouă seară de distracție la Electric Castle. 20% dintre participanți sunt din afara țării

Domeniul Banffy din Cluj se transformă pe rând în ring de dans, teren de sport sau cinema, la „Electric Castle”.

Mai multe anexe gospodărești s-au făcut scrum într-o comună din Argeș. Focul s-a extins pe 10 mii de metri pătrați
Mai multe anexe gospodărești s-au făcut scrum într-o comună din Argeș. Focul s-a extins pe 10 mii de metri pătrați

3 anexe gospodărești s-au făcut scrum, la Suseni, în județul Argeș, iar flăcările întețite de vânt au cuprins și un lan de grâu.

Record inedit pe timp de caniculă. 300 de austrieci au făcut baie împreună în apă cu gheață
Record inedit pe timp de caniculă. 300 de austrieci au făcut baie împreună în apă cu gheață

Din Austria vin imagini care vă vor face în mod cert invidioși, în aceste zile fierbinți.

Recomandări
Incident grav în Gara Basarab. O locomotivă a lovit un tren cu pasageri, iar mai mulți călători s-au lovit în urma impactului
Incident grav în Gara Basarab. O locomotivă a lovit un tren cu pasageri, iar mai mulți călători s-au lovit în urma impactului

Autoritățile au declanșat planul roșu, în urma unui incident grav, petrecut în Gara Basarab din Capitală. O locomotivă a lovit vagoanele la care urma să se cupleze, iar la fața locului au fost trimise mai multe echipaje.

Marile sectoare ale economiei mondiale au fost afectate grav de avaria tehnică a Windows. Ce pierderi uriașe au înregistrat
Marile sectoare ale economiei mondiale au fost afectate grav de avaria tehnică a Windows. Ce pierderi uriașe au înregistrat

O uriașă avarie tehnică a blocat activitatea a sute de companii din toată lumea, care foloseau serviciile și aplicațiile Microsoft.

VIDEO. Noi imagini de la violențele din Leeds. Polițiștii britanici, filmați când fugeau din calea românilor furioși
VIDEO. Noi imagini de la violențele din Leeds. Polițiștii britanici, filmați când fugeau din calea românilor furioși

Pe rețelele sociale au fost publicate înregistrări video realizate în timpul violențelor care au avut loc în orașul britanic Leeds.