Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Statele Unite, deloc impresionate de racheta hipersonică testată de Rusia

Ministrul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat, duminică, că viziunea strategică a Statelor Unite nu este modificată de armamentele „sofisticate” ale lui Vladimir Putin.

 Precizarea vine după ce Ministerul rus al Apărării a anunțat testarea cu succes a unei rachete hipersonice, informează AFP, citat de Agerpres.

Aflat în vizită în sultanatul Oman, Mattis le-a declarat jurnaliştilor că această demonstraţie nu schimbă sub nicio formă viziunea Pentagonului asupra lucrurilor.

„Cât timp am privit fragmentele din ceea ce (Putin) a dezvăluit cu ajutorul imaginilor video (...), n-am văzut nicio schimbare în capacitatea militară rusă şi niciunul dintre sistemele despre care vorbeşte, care se află la ani buni de o definitivare, nu le văd modificând raportul (de forţe) militare. Nu este nevoie de nicio schimbare în politica noastră de disuasiune", a apreciat Mattis, care a calificat discursul preşedintelui rus drept „înşelător, dar deloc surprinzător".

La 1 martie, Putin a prezentat noi echipamente militare, inclusiv o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară „cu rază de acţiune nelimitată", un vehicul submersibil mai rapid decât un submarin şi o misterioasă armă laser.

Citește și
Vladimir Putin
Vladimir Putin susţine că urmează ultimul său mandat în fruntea Rusiei

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult