Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spectacol coregrafic suspendat, după ce Kim Jong-un a criticat producția

Un spectacol coregrafic de masă, de glorificare a realizărilor regimului, a fost suspendat temporar de luni, a confirmat pentru EFE o agenţie care includea reprezentaţia în pachetele sale turistice.

Incidentul a avut loc la câteva zile după ce liderul Kim Jong-un a criticat producţia.

"Începând de astăzi se suspendă spectacolele artistice de masă iar contactele noastre din Phenian nu au invocat niciun motiv oficial. Totuşi, sperăm că spectacolele vor fi reluate curând", a precizat, pentru EFE, într-un e-mail, un reprezentant al Young Pioneer Tours (YPT), un operator cu sediul în China.

Săptămâna trecută YPT şi alte agenţii avertizaseră deja asupra acestei posibilităţi, după ce au fost contactate de autorităţile nord-coreene.

Deşi nu au fost prezentate motivele suspendării, anunţul vine după ce lunea trecută Kim Jong Un a asistat la premiera acestui spectacol coregrafic, intitulat "Pământul poporului", şi i-a criticat pe realizatorii acestuia pentru "spiritul greşit al creaţiei lor şi pentru atitudinea de muncă iresponsabilă", după cum a transmis agenţia oficială KCNA.

Citește și
Kim Yo Jong și Moon
Sora lui Kim Jong-un şi-a făcut prima apariţie publică după aproape 2 luni

Se crede că suspendarea s-ar putea întinde pe parcursul mai multor zile sau săptămâni pentru a fi corectate lucrurile care nu i-au plăcut liderului Kim Jong Un.

Acest spectacol tipic regimului nord-coreean, realizat pe stadionul 1 Mai din Phenian, cu o capacitate de 114.000 de locuri, are la bază coregrafii ample şi tablouri umane realizate cu participarea a mii de figuranţi, studenţi şi elevi în scopul glorificării regimului nord-coreean şi a realizărilor acestuia.

De obicei, era organizat pe perioada sezonului estival, fiind una dintre principalele atracţii turistice.

"Pământul poporului" fusese lansat săptămâna trecută, iar reprezentaţiile urmau să aibă loc până în octombrie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult