Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șeful mercenarilor Wagner îl provoacă pe Zelenski la o luptă aeriană. ”Voi pilota un MiG-29. Hai să ne întâlnim pe cer!”

Evgheni Prigojin, şeful grupului rus de mercenari Wagner, l-a provocat pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la o luptă directă pentru Bahmut, relatează The Guardian.  

Prigojin, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a publicat o înregistrare video în care apare în cabina de pilotaj a unui avion militar şi spune: "Volodimir Oleksandrovici (Zelenski), am aterizat. Am bombardat Bahmut. Mâine, voi pilota un MiG-29. Dacă doreşti, hai să ne întâlnim pe cer! Dacă învingeţi, luaţi Artemovsk (Bahmut). Dacă nu, avansăm până la Nipru", potrivit News.

Scurta înregistrare video a fost publicată de serviciul de presă al lui Prigojin, care a precizat că a fost filmată la bordul unui avion de bombardament Su-24 operat de Wagner.

Prigojin apare echipat cu o cască şi o mască de pilot, în timp ce prin fereastră se poate vedea un peisaj nocturn în timp ce aeronava aterizează.

”Ne pregătim să distrugem Wagner”

Citește și
evgheni prigojin vladimir putin
Kremlinul recunoaște că șeful grupării Wagner riscă să fie asasinat. I-a umilit pe generalii lui Putin: ”o grămadă de clovni”

Videoclipul a fost difuzat în ziua în care parlamentul ucrainean a adoptat o rezoluţie ce califică grupul Wagner, ai cărui mercenari luptă pe front alături de armata rusă, drept organizaţie teroristă.

"Ne pregătim să distrugem Wagner ca o componentă a terorismului internaţional", a declarat şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, pe Telegram.

Parlamentarii ucraineni "au adoptat, de asemenea, o cerere adresată organizaţiilor internaţionale şi parlamentelor privind recunoaşterea companiei militare private ruseşti drept organizaţie teroristă", a precizat David Arahamia, şeful grupului parlamentar al partidului prezidenţial, Servitorul Poporului.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult